Διεθνή

Ο Νετανιάχου, η PLO και η Χαμάς

Ο Νετανιάχου, η PLO και η Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Middleeastmonitor.com - Hamas calls for ‘judicial intervention’ to stop Israel crimes

Ο Νετανιάχου παραλληλίζει τη Χαμάς με τον ISIS, αποφεύγοντας βαρείς χαρακτηρισμούς για άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

“Η Χαμάς είναι όπως ο ISIS και πρέπει να συντριβεί όπως ο ISIS», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται σήμερα στο Τελ Αβίβ στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας στη Μέση Ανατολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε δε τις ΗΠΑ που είναι στο πλευρό του Ισραήλ «σήμερα, αύριο και πάντα».

Και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συμφώνησε ότι η Χαμάς είναι όπως ο ISIS και πρόσθεσε ότι αμερικανικά όπλα είναι καθ’ οδόν.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Το πως θα το κάνει έχει σημασία. Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν προσθέτοντας ότι το καθεστώς της οργάνωσης είναι καταπιεστικό για το λαό.

Από την PLO στη Χαμάς

Στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, ο Ισραηλινός ηγέτης κινείται με ρητορική ακρίβεια, αποφεύγοντας τις ακραίες ομογενοποιήσεις στο εσωτερικό του παλαιστινιακού λαού.

Πράγματι, δεν πρέπει να  μπερδεύουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ύπαρξη,  όπως άλλωστε και των Ισραηλινών, στην ίδια γεωγραφική  περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια .
Και δεν πρέπει να συγχέουμε τη νόμιμη εκπροσώπηση των Παλαιστινίων, από την αναγνωρισμένη κυβέρνησή τους στη Ραμάλα και τις ιστορικά αναγνωρισμένες οργανώσεις τους PLO και Φατάχ , που οδήγησαν και θα οδηγούσαν άμεσα με τις συμφωνίες του Αβραάμ, στην αναγνώριση του κράτους τους και σε πιθανή ειρήνη στην περιοχή,  με τις εξτρεμιστικές τζιχαντιστικές Χεζμπολάχ και τη σουνιτική Χαμάς,  δηλ.  ισλαμοφαστικές οργανώσεις που χαιρετούν ναζιστικά και οι πρόγονοί τους πολέμησαν στο πλευρό  του Χίτλερ στις μονάδες μουσουλμάνων και δεν αποβλέπουν στην επίλυση του προβλήματος.
Οι αναγνωρισμένοι Παλαιστίνιοι και φιλειρηνικοί πολίτες δεν έχουν σχέση με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.  Απεναντας, έχουν εχθρότητα μεταξύ τους, αφού θέλουν να εγκαταστήσουν χαλιφάτο στην περιοχή, κάτι που διακρίνει την PLO και την Φατάχ από τη Χαμάς.
Φατάχ  στο Κοράνι αυτολεξεί σημαίνει Νίκη, αλλά εν προκειμένω είναι ακρώνυμο του Harakat al-tahrir al-watani al-Filastini , δηλ Παλαιστινιακό πατριωτικό κίνημα. Περικλείει τη λέξη Παλαιστίνη μέσα στο όνομά του. Η Χεζμπολλάχ και η Χαμάς δεν το έχουν.
Τουναντίον, δηλώνουν τζιχαντιστικό ισλάμ.
Και ακόμη, δεν εκπροσωπούν το σύνολο των Παλαιστινίων, καταπιέζουν δικτατορικά τους Παλαιστίνιους της Γάζας που εσωτερικά κινδυνεύουν από τη Χαμάς και εκτός Γάζας από τους Ισραηλινούς που τους θεωρούν έτσι και αλλιώς τρομοκράτες.
Οι εξτρεμιστικές ομάδες συνδέονται με δυνάμεις στο Ιράν, την Τουρκία και το Τουρκοκουρδικό κόμμα Huda parti.
Δεν εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι ο πολύπειρος Μπενζαμίν Νετανιάχου αποφεύγει τις αυθαίρετες ομαδοποιήσεις, όπως δεν εκπλήσσουν, δυστυχώς, και οι θηριωδίες της Χαμάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments