Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε δε τις ΗΠΑ που είναι στο πλευρό του Ισραήλ «σήμερα, αύριο και πάντα».
Και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συμφώνησε ότι η Χαμάς είναι όπως ο ISIS και πρόσθεσε ότι αμερικανικά όπλα είναι καθ’ οδόν.
«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Το πως θα το κάνει έχει σημασία. Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν προσθέτοντας ότι το καθεστώς της οργάνωσης είναι καταπιεστικό για το λαό.
Από την PLO στη Χαμάς
Στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, ο Ισραηλινός ηγέτης κινείται με ρητορική ακρίβεια, αποφεύγοντας τις ακραίες ομογενοποιήσεις στο εσωτερικό του παλαιστινιακού λαού.
Πράγματι, δεν πρέπει να μπερδεύουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ύπαρξη, όπως άλλωστε και των Ισραηλινών, στην ίδια γεωγραφική περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια .
Και δεν πρέπει να συγχέουμε τη νόμιμη εκπροσώπηση των Παλαιστινίων, από την αναγνωρισμένη κυβέρνησή τους στη Ραμάλα και τις ιστορικά αναγνωρισμένες οργανώσεις τους PLO και Φατάχ , που οδήγησαν και θα οδηγούσαν άμεσα με τις συμφωνίες του Αβραάμ, στην αναγνώριση του κράτους τους και σε πιθανή ειρήνη στην περιοχή, με τις εξτρεμιστικές τζιχαντιστικές Χεζμπολάχ και τη σουνιτική Χαμάς, δηλ. ισλαμοφαστικές οργανώσεις που χαιρετούν ναζιστικά και οι πρόγονοί τους πολέμησαν στο πλευρό του Χίτλερ στις μονάδες μουσουλμάνων και δεν αποβλέπουν στην επίλυση του προβλήματος.
Οι αναγνωρισμένοι Παλαιστίνιοι και φιλειρηνικοί πολίτες δεν έχουν σχέση με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις. Απεναντας, έχουν εχθρότητα μεταξύ τους, αφού θέλουν να εγκαταστήσουν χαλιφάτο στην περιοχή, κάτι που διακρίνει την PLO και την Φατάχ από τη Χαμάς.
Φατάχ στο Κοράνι αυτολεξεί σημαίνει Νίκη, αλλά εν προκειμένω είναι ακρώνυμο του Harakat al-tahrir al-watani al-Filastini , δηλ Παλαιστινιακό πατριωτικό κίνημα. Περικλείει τη λέξη Παλαιστίνη μέσα στο όνομά του. Η Χεζμπολλάχ και η Χαμάς δεν το έχουν.
Τουναντίον, δηλώνουν τζιχαντιστικό ισλάμ.
Και ακόμη, δεν εκπροσωπούν το σύνολο των Παλαιστινίων, καταπιέζουν δικτατορικά τους Παλαιστίνιους της Γάζας που εσωτερικά κινδυνεύουν από τη Χαμάς και εκτός Γάζας από τους Ισραηλινούς που τους θεωρούν έτσι και αλλιώς τρομοκράτες.
Οι εξτρεμιστικές ομάδες συνδέονται με δυνάμεις στο Ιράν, την Τουρκία και το Τουρκοκουρδικό κόμμα Huda parti.
Δεν εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι ο πολύπειρος Μπενζαμίν Νετανιάχου αποφεύγει τις αυθαίρετες ομαδοποιήσεις, όπως δεν εκπλήσσουν, δυστυχώς, και οι θηριωδίες της Χαμάς
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.
Η Ευρώπη συνεχίζει να καίγεται από θερμοκρασίες ρεκόρ
Το σφοδρό κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη, με θερμοκρασίες ρεκόρ σε Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το Παρίσι περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και αναβάλλει εκδηλώσεις λόγω των ακραίων συνθηκών
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα
Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν από 160 αιχμαλώτους πολέμου, την ώρα που η Κριμαία τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εντείνονται σε ρωσικό έδαφος
Χιλιάδες φίλοι της Vespa από 67 χώρες συμμετέχουν στους εορτασμούς στη Ρώμη, με μεγάλη παρέλαση και έκθεση που παρουσιάζει 160 ιστορικά μοντέλα του εμβληματικού σκούτερ
Βενεζουέλα: Το alert της Google στα κινητά χτύπησε δευτερόλεπτα πριν τους φονικούς σεισμούς
Περισσότερες από 11 εκατομμύρια προειδοποιήσεις έστειλε το σύστημα Android Earthquake Alerts πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα, δίνοντας σε εκατομμύρια πολίτες πολύτιμα δευτερόλεπτα για να προστατευθούν
ΟΗΕ: Έκθεση-κόλαφος για τη Γάζα – Καταγγελίες για στοχευμένες δολοφονίες παιδιών
Νέα έρευνα των Ηνωμένων Εθνών καταγράφει βαρύτατες καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ενδείξεις γενοκτονικής πρόθεσης στη Γάζα, με το Ισραήλ να απορρίπτει κατηγορηματικά τα ευρήματα
Χάος στη Γαλλία λόγω καύσωνα – Πολίτες «εισέβαλαν» σε κατάστημα για κλιματιστικά και ανεμιστήρες
Ο καύσωνας που σαρώνει τη Γαλλία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχει μετατρέψει ακόμη και την αγορά ενός κλιματιστικού σε... μάχη επιβίωσης.
Δεκάδες άνθρωποι περίμεναν έξω από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη γαλλική πόλη Σαμπρέ-λε-Τουρ
Ο καύσωνας επεκτείνεται στα Βαλκάνια: Πάνω από 40°C, αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών και πίεση στα δίκτυα ενέργειας
Η έντονη θερμή αέρια μάζα που σαρώνει τη νοτιοανατολική Ευρώπη επεκτείνεται βορειότερα, μετατρέποντας μεγάλο μέρος των Βαλκανίων σε μία από τις θερμότερες περιοχές της ηπείρου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων (ECMWF) και του Copernicus Climate Change Service, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως και 8-10°C υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα της εποχής, ενώ σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.