Πολιτική

Γεραπετρίτης: Πρέπει να σταματήσει ο κύκλος βίας σε Ισραήλ και Γάζα [vid]

Γεραπετρίτης: Πρέπει να σταματήσει ο κύκλος βίας σε Ισραήλ και Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η φωνή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ΕΕ τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΑΕ «WAM»

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η φωνή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ΕΕ τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΑΕ «WAM». «Η Ελλάδα διατηρεί στρατηγική εταιρική σχέση με συγκεκριμένες χώρες παγκοσμίως, και τα ΗΑΕ είναι μία από αυτές. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο και μπορούμε να γίνουμε η φωνή σας στην ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημείο εισόδου για τα ΗΑΕ στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι η υπογραφή μιας συνολικής Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή» επισημαίνει ο κ. Γεραπετρίτης.

«Το ταξίδι μου εδώ είχε προγραμματιστεί πριν από τις πρόσφατες πολύ ανησυχητικές εξελίξεις και το νέο κύκλο βίας στο Ισραήλ και τη Γάζα, ο οποίος πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό» σημειώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΚΥΣΕΑ: Σε εγρήγορση οι Αρχές – Η φύλαξη των συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση [vid]

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments