Διεθνή

Ισραήλ: Αναφoρές για διείσδυση ενόπλων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο [vid]

Ισραήλ: Αναφoρές για διείσδυση ενόπλων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: iskra.gr, Σύμφωνα με τις αναφορές των ισραηλινών ΜΜΕ πρόκειται για διείσδυση τρομοκρατών, η οποία αναφέρθηκε στη Χανίτα, στη Δυτική Γαλιλαία, νότια των λιβανικών συνόρων

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ισραηλινών ΜΜΕ πρόκειται για διείσδυση τρομοκρατών, η οποία αναφέρθηκε στη Χανίτα, στη Δυτική Γαλιλαία, νότια των λιβανικών συνόρων. Μια έκρηξη έσπασε τον διαχωριστικό φράχτη κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, επιβεβαίωσαν οι IDF, (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις). Οι δυνάμεις του ισραηλινού πυροβολικού πυροβολούν στόχους πέρα από τα σύνορα. Παράλληλα, οι IDF ανακοίνωσαν στο X ότι ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ.

Οικογένειες αμάχων εγκαταλείπουν τη Γάζα μετά την εντολή εκκένωσης [vid]

Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την πόλη με ό,τι μέσο διαθέτουν.  Εκατοντάδες αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά, βαριά φορτωμένα με υπάρχοντα, κατευθύνονται στο νότο της Λωρίδας της Γάζας.Οι άνθρωποι ταξιδεύουν ακόμα και με αγελάδες, καμήλες, πρόβατα και γαϊδούρια. Πολλές οικογένειες πήραν τον δρόμο της διαφυγής με τα πόδια, περπατώντας αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 423.000 άνθρωποι έχουν πλέον αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε μία κίνηση που ερμηνεύεται από πολλούς ότι στενεύουν τα περιθώρια για την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός ζήτησε με ανακοίνωσή του την απομάκρυνση όλων των αμάχων από την πόλη προς τα νότια.

Μάλιστα, ο Ισραηλινός στρατός  έριξε χιλιάδες φυλλάδια στη Γάζα προκειμένου να προειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

«Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα», αναφέρεται στα αραβικά στα φυλλάδια που ρίφθηκαν από drones. Σε χάρτη που περιλαμβάνεται στα φυλλάδια υπάρχει βέλος που δείχνει προς τον νότο, κάτω από μια γραμμή που έχει χαραχθεί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments