Κόσμος

Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα [vid]

Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμφώνησαν να παραμείνει ανοικτή αυτή η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας από τις 12.00 σήμερα μέχρι τις 17.00

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η διάβαση μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας θα παραμείνει ανοικτή από τις 12.00 σήμερα μέχρι τις 17.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Το πράσινο φως» για να επιτραπεί στους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα έδωσαν σήμερα Ισραήλ και Αίγυπτος, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμφώνησαν να παραμείνει ανοικτή αυτή η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας από τις 12.00 σήμερα μέχρι τις 17.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο αξιωματούχος που συνοδεύει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στην περιοδεία του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Προσπαθούμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε αυτό (το πέρασμα), για να ανοίξει από τις 12 έως τις 5 σήμερα. Η Αίγυπτος, το Ισραήλ και το Κατάρ συνεργάζονται μαζί μας σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσινγκτον ήρθε σε επαφής με Αμερικανοπαλαιστίνιους που βρίσκονται στη Γάζα και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν μέσω της Ράφα.

Διευκρίνισε όμως ότι δεν είναι σαφές αν η διάβαση είναι ανοιχτή αυτή τη στιγμή και είναι επίσης άγνωστο αν η Χαμάς θα επιτρέψει στους ανθρώπους να φτάσουν μέχρι εκεί.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Latest News

09.10.2026 | 23:02

Υπ.Εξωτερικών: "Eπιβεβαιώνουμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία"-"Υποστηρίζουμε τη σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας"

09.10.2026 | 22:40

Θεσσαλονίκη: Πτώση σοβά από ταβάνι σε Γυμνάσιο στα Βασιλικά – Τραυματίστηκε ένας 14χρονος μαθητής

09.10.2026 | 22:33

Δικηγόροι Κούστα σε Καρβέλα: Νίκο φέρε πίσω ΤΩΡΑ το 1 εκατ. ευρώ που πήρες δάνειο!

09.10.2026 | 22:20

Ποιοι δικαιούνται το μηνιαίο επίδομα ύψους 200 ευρώ που χορηγεί η ΔΥΠΑ

09.10.2026 | 22:01

Καμπούρης: Ασφαλισμένοι εν αγνοία τους γνωστοί τραγουδιστές - Οι καταθέσεις για την έρευνα στον ΕΦΚΑ

09.10.2026 | 21:44

Υποχρεωτική η γνωστοποίηση του μισθού πριν από την πρόσληψη – Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους

09.10.2026 | 21:39

Άννα Βίσση: Φεύγει από την Ελλάδα μετά τη ρήξη με Καρβέλα!

09.10.2026 | 21:29

Ελευσίνα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε 32χρονο – Αναζητούνται δύο άνδρες

09.10.2026 | 22:33

Δικηγόροι Κούστα σε Καρβέλα: Νίκο φέρε πίσω ΤΩΡΑ το 1 εκατ. ευρώ που πήρες δάνειο!

09.10.2026 | 21:39

Άννα Βίσση: Φεύγει από την Ελλάδα μετά τη ρήξη με Καρβέλα!

09.10.2026 | 20:22

ΣΟΚ αυτό που συνέβη με τον Γιώργο Λιανό- Πως αντέδρασε όταν έμαθε για το θάνατο Μαζωνάκη

09.10.2026 | 17:52

Μαρία Σολωμού: Η ατάκα για τον Μάριο Αθανασίου εν μέσω της κόντρας Βίσση – Καρβέλα

09.10.2026 | 16:11

Τριαντάφυλλος: Το "καυστικό σχόλιο για Βίσση και Καρβέλα - "Ελλάδα, πόσο σανό θα τρώμε ακόμα;"

09.10.2026 | 13:57

Αινιγματική ανάρτηση από την Σοφία Καρβέλα: «Ποιος είσαι χωρίς καμία αναφορά στο παρελθόν σου;»

09.10.2026 | 13:29

Ξιαρχό κατά Βίσση: «Η υπερβολή και η απληστία σε οδηγούν στη Θεία Δίκη»–Τα αιχμηρά λόγια που άναψαν φωτιές!

09.10.2026 | 11:49

Αγγελική Ηλιάδη: «Ο Κασιδιάρης καλώς καταδικάστηκε, αλλά υπάρχουν πολιτικοί που είναι ακόμα έξω»

09.10.2026 | 11:29

Τραμπ: Σχέδιο-εξπρές για Ουκρανία πριν από τον χειμώνα – Στο Μαϊάμι Κούσνερ και Γουίτκοφ

09.10.2026 | 10:45

Συρία–Υεμένη: Σενάριο για 20.000 στρατιώτες κατά των Χούθι – Το επικίνδυνο δίλημμα του αλ Σάρα

09.10.2026 | 03:10

Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα στείλει στρατιώτες κατά των Χούθι της Υεμένης

08.10.2026 | 19:46

ΗΠΑ–Ιράν: Το μυστικό κλειδί της συμφωνίας βρίσκεται στο Πακιστάν – Το δίλημμα Τραμπ και η παγίδα του Ορμούζ

08.10.2026 | 14:19

Ερντογάν: «Άλωσε» τη Σμύρνη χωρίς κάλπες – Το Al-Monitor αποκαλύπτει το νέο πλήγμα στην αντιπολίτευση

08.10.2026 | 12:54

Ο Ρούμπιο κήρυξε την "ήττα" του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Τι κρύβουν τα τάνκερ;

08.10.2026 | 09:53

Ρούμπιο: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ» ελληνοτουρκική σύγκρουση – Τι λέει για F-35, καλώδιο και Ερντογάν

07.10.2026 | 23:20

Ελλάδα–ΗΠΑ πάνε την άμυνα σε άλλο επίπεδο: Κυβερνοχώρος, Διάστημα και κοινά πυρά με τη Φλόριντα

Νόμπελ Ειρήνης 2026 στη Νάβι Πιλάι: Η δικαιοσύνη νίκησε τον Τραμπ – Το μήνυμα για τη Γάζα

Η Νοτιοαφρικανή νομικός και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναβανεθέμ «Νάβι» Πιλάι τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης 2026 για τη συμβολή της στο διεθνές δίκαιο και στη δίωξη εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονιών. Η βράβευση αποκτά ιδιαίτερο γεωπολιτικό βάρος λόγω της έρευνάς της για τη Γάζα, ενώ η ίδια προκάλεσε αίσθηση με ένα αιχμηρό αστείο για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Νόμπελ Ειρήνης 2026 στη Νάβι Πιλάι: Η δικαιοσύνη νίκησε τον Τραμπ – Το μήνυμα για τη Γάζα

Γαλλία: Ο Λεκορνί κάνει πίσω, αλλά οι μαθητές ζητούν 10 δισ. – Στους δρόμους ξανά την Τρίτη

Πολιτικός και κοινωνικός συναγερμός στο Παρίσι: Η κυβέρνηση Μακρόν υπόσχεται 3.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2027, αλλά οι μαθητές δεν υποχωρούν. Περισσότεροι από 71.000 διαδηλωτές την Πέμπτη, επεισόδια με την αστυνομία και 72% κοινωνική αποδοχή των αιτημάτων. Η νέα πανεθνική κινητοποίηση στις 13 Οκτωβρίου μετατρέπεται σε κρίσιμο τεστ για τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Γαλλία: Ο Λεκορνί κάνει πίσω, αλλά οι μαθητές ζητούν 10 δισ. – Στους δρόμους ξανά την Τρίτη

Έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο και κατηγορεί γνωστή πούδρα - «Πιστεύω ότι προκάλεσε την ασθένειά της»

Ένας 67χρονος Βρετανός πιστεύει ότι η καθημερινή χρήση ταλκ συνδέεται με τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο των ωοθηκών. Η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης δικαστικής διεκδίκησης κατά της Johnson & Johnson.

Έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο και κατηγορεί γνωστή πούδρα – «Πιστεύω ότι προκάλεσε την ασθένειά της»

Γαλλία: Δήμαρχος μπήκε μπροστά στα ΜΑΤ για να σώσει μαθητές – «Θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου»

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Παρίσι με τον δήμαρχο του Σεν-Ντενί να υψώνει τα χέρια απέναντι στους αστυνομικούς και να φωνάζει «Σταματήστε». Πάνω από 6.000 συλλήψεις, δεκάδες τραυματισμένοι μαθητές και μια κοινωνική εξέγερση για τα σχολεία που δοκιμάζει την κυβέρνηση Λεκορνί έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Γαλλία: Δήμαρχος μπήκε μπροστά στα ΜΑΤ για να σώσει μαθητές – «Θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου»

Γαλλία: «Φωτιά» στα σχολεία, οδοφράγματα στο Παρίσι – Ο Λεκορνί υπό πίεση, η Λεπέν στην αντεπίθεση

Τρίτη εβδομάδα μαθητικής εξέγερσης με 224 λύκεια κλειστά, εκατοντάδες συλλήψεις και καταγγελίες για αστυνομική βία. Η κυβέρνηση υπόσχεται χρήματα για την Παιδεία χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ η κρίση χρέους στενεύει τα δημοσιονομικά περιθώρια και οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν.

Γαλλία: «Φωτιά» στα σχολεία, οδοφράγματα στο Παρίσι – Ο Λεκορνί υπό πίεση, η Λεπέν στην αντεπίθεση

Λίβανος: Το «χωριό-πρότυπο» των ΗΠΑ έγινε εφιάλτης – Ισραηλινά άρματα, drones και σπίτια στα ερείπια

Συγκλονιστική αυτοψία του Reuters στο Δυτικό Ζαουτάρ: Το Ισραήλ αποχώρησε τον Ιούλιο, αλλά οι στρατιώτες του παραμένουν σε απόσταση αναπνοής. Μόλις 70 οικογένειες επέστρεψαν, το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα απουσιάζουν, ενώ οι κατεδαφίσεις συνεχίζονται στα γειτονικά χωριά. Σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζει το αμερικανικό σχέδιο για τον νότιο Λίβανο.

Λίβανος: Το «χωριό-πρότυπο» των ΗΠΑ έγινε εφιάλτης – Ισραηλινά άρματα, drones και σπίτια στα ερείπια

Ισπανία: Πέθανε στα 87 της μετά την έξωση από το σπίτι της – Οργή στους δρόμους, κάλπες και στεγαστική κρίση

Η Μαρίκαρμεν Αμπασκάλ έζησε περισσότερα από 70 χρόνια στο ίδιο διαμέρισμα της Μαδρίτης, μέχρι που απομακρύνθηκε με φορείο. Ο θάνατός της συγκλονίζει την Ισπανία, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν και η κυβέρνηση Σάντσεθ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά στεγαστική και πολιτική κρίση.

Ισπανία: Πέθανε στα 87 της μετά την έξωση από το σπίτι της – Οργή στους δρόμους, κάλπες και στεγαστική κρίση

Ουκρανία: Ο «δρόμος του θανάτου» για μια σακούλα τρόφιμα – Η πόλη που λιμοκτονεί υπό ρωσική κατοχή

Στην Ολέσκι της Χερσώνας, περίπου 2.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ναρκοπέδια, επιθέσεις με drones και ελλείψεις τροφίμων. Κάτοικοι διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος.

Ουκρανία: Ο «δρόμος του θανάτου» για μια σακούλα τρόφιμα – Η πόλη που λιμοκτονεί υπό ρωσική κατοχή