Πολιτική

Άδωνις: Οι δυνάμεις των κομμάτων μετρήθηκαν στον πρώτο γύρο [vid]

Άδωνις: Οι δυνάμεις των κομμάτων μετρήθηκαν στον πρώτο γύρο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, Την εκτίμησή του ότι η απήχηση των κομμάτων καταγράφεται στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εκφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της διελκυστίνδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Το χθεσινό αποτέλεσμα ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την εκτίμησή του ότι η απήχηση των κομμάτων καταγράφεται στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εκφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της διελκυστίνδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει πως «το χθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν ιδανικό για τη Νέα Δημοκρατία. Πιστεύω ότι ήταν μια ψήφος εξισορροπητική, με την έννοια ότι η ΝΔ δεν μπορεί να τα κερδίζει πάντα όλα. Στον δεύτερο γύρο, συνασπίστηκε όλη η αντιπολίτευση εναντίον του υποψηφίου της ΝΔ. Αλλά η πολιτική καταγραφή των κομματικών δυνάμεων δεν γίνεται ποτέ στον δεύτερο γύροι των αυτοδιοικητικών εκλογών, γιατί δεν μπορεί να γίνει».

«Για παράδειγμα», αναφέρει ο Άδωνις, «ξέρουμε αν οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη ψήφισαν τον νέο δήμαρχο; Είναι αδύνατο να αθροιστούν πολιτικά συμπεράσματα στον δεύτερο γύρο. Τα πολιτικά συμπεράσματα βρήκαν στον πρώτο γύρο. Επί παραδείγματι, ο κ. Αγοραστός θα είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα της κυρίας Τζανακούλου, η οποία έλαβε σχεδόν 10%. Υπάρχουν λοιπόν ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά».

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, ο υπουργός απαντά, λέγοντας πως «η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι κάποιος από τους δύο αρχηγούς θα είναι επικεφαλής. Άρα κάποιος θα χάσει. Δεν βλέπω ως λίαν πιθανόν κάποιος από τους δύο να θέλει να χάσει. Απεναντίας, το χθεσινό αποτέλεσμα θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι κερδισμένο από τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος. Άρα, είναι προφανές πως η διελκυστίνδα μεταξύ των δύο κομμάτων θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

Μιλώντας για τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει πως «αντιμετώπισε την ήττα με πάρα πολύ γενναίο τρόπο. Λόγω της υπουργικής μου θέσης είχαμε στενή και αποτελεσματική συνεργασία. Ο «μεγάλος περίπατος» όμως τον έβλαψε και τραυμάτισε τη δημόσια εικόνα του. Έκανε πάρα πολλά θετικά έργα για την Αθήνα. Αυτό που του κόστισε είναι πολυπαραγοντικό. Το ντιμπέιτ του κόστισε ιδιαίτερα, αλλά δεν έπρεπε να το έχει κάνει. Οι εκλογές είναι μια μάχη με στόχο τη νίκη. Και το ντιμπέιτ ήταν μια κίνηση που περιείχε ρίσκο και, κατά τη γνώμη μου, ήταν λανθασμένη επιλογή. Ήταν ένα ωραίο και υψηλού πολιτικού πολιτισμού ντιμπέιτ, αλλά έδωσε αναγνωρισιμότητα στον κ. Δούκα».

Ερωτώμενος, τέλος, για το εάν υπάρχει κυβερνητική αλαζονεία, αυτό πρέπει να αποκλειστεί, δεδομένου ότι «δεν υπάρχει αλαζονεία από την παρούσα κυβέρνηση. Μάλλον στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις πρέπει να αναζητήσει κανείς αλαζονεία. Για παράδειγμα, δεχόμουν συνεχώς διακοπές από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης σε χθεσινές εμφανίσεις μου στην τηλεόραση. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τον δήμο Αθηναίων και νομίζει πως κέρδισε τις εθνικές βουλευτικές εκλογές. Ψυχραιμία λοιπόν και να περιμένουμε να φανεί το αποτέλεσμα του έργου του κ. Δούκα στην Αθήνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments