Πολιτική

Άδωνις: Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τον συσχετισμό υπέρ της ΝΔ [vid]

Άδωνις: Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τον συσχετισμό υπέρ της ΝΔ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Αυτονόητη η συνεργασία μας με όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανατρέπει τον συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας», υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναγνωρίζει πως το αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για το κυβερνών κόμμα.

«Είναι μια κακή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί. Ο ελληνικός λαός θέλησε να στείλει ένα μήνυμα «δεν μπορείτε να τα έχετε πάντοτε όλα» και αυτό είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα, που δεν το θεωρώ επικίνδυνο», αναφέρει, σε παρέμβασή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως «είναι φανερό πως οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συσπειρώθηκαν στον δεύτερο γύρο εναντίον των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τη ΝΔ».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον δήμο Αθηναίων, ο υπουργός υπογραμμίζει: «Συνεργάστηκα στενά με τον κ. Μπακογιάννη και τον θεωρώ έναν πάρα πολύ καλό δήμαρχο. Τον «αδίκησε» η Πανεπιστημίου και η τηλεμαχία λειτούργησε τελικά υπέρ του κυρίου Χάρη Δούκα. Και για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα, ψήφισαν, στον δεύτερο γύρο, υπέρ του κ. Δούκα οι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ., της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Χρυσής Αυγής».

Ωστόσο, είναι σαφές πως «στον πρώτο γύρο τα κόμματα καταγράφουν τις δυνάμεις τους. Ο δεύτερος γύρος δεν αφορά κομματικές καταγραφές, δεν αφορά την εκλογική επιρροή των πολιτικών κομμάτων. Αυτό συνέβη στον πρώτο γύρο, όταν και καταγράφηκε η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ερωτώμενος σχετικά με την αντιπολίτευση, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά πως «τώρα εμφανίζεται μια διελκυστίνδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πρωτοκαθεδρία στις γραμμές της αντιπολίτευσης. Ο μεγάλος πολιτικός ανταγωνισμός θα διεξαχθεί ανάμεσα σε αυτά τα δύο πολιτικά κόμματα».

«Θέλω να συγχαρώ», τόνισε καταληκτικά ο υπουργός Εργασίας, «όλους όσοι εκλέχθηκαν δήμαρχοι και περιφερειάρχες και είναι αυτονόητο πως θα καταβληθεί από την πλευρά της κυβέρνησης κάθε δυνατή προσπάθεια για συνεργασία με τους νέους αιρετούς “άρχοντες” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments