Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Έφτασε στο Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ – Θερμή υποδοχή από τον Νετανιάχου [vid]

Τζο Μπάιντεν: Έφτασε στο Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ – Θερμή υποδοχή από τον Νετανιάχου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: directus.gr, Έφτασε λίγο πριν από τις 11:00 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Τελ Αβίβ στον απόηχο της ματαίωσης της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στην Ιορδανία. Τον πρόεδρο Μπάιντεν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πλαισιωμένος από μέλη της κυβέρνησής του.

Στο Ισραήλ προσγειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Air Force One το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Έφτασε λίγο πριν από τις 11:00 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Τελ Αβίβ στον απόηχο της ματαίωσης της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στην Ιορδανία. Τον πρόεδρο Μπάιντεν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πλαισιωμένος από μέλη της κυβέρνησής του.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ εντείνεται η διεθνής ανησυχία για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός στην σημερινή του ενημέρωση επέμεινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει δική του ευθύνη για το πλήγμα στο νοσοκομείο στη Γάζα το οποίο αποδίδει σε αποτυχημένη εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε από το έδαφος της Λωρίδας και από τους τρομοκράτες της Χαμάς, προσκομίζοντας και σχετικά βίντεο αλλά επικαλούμενος και και τηλεφωνικές επικοινωνίες.

«Πρώτον, επιβεβαιώσαμε ότι δεν υπήρξαν πυρά των IDF από ξηρά, θάλασσα ή αέρα που έπληξαν το νοσοκομείο.

Δεύτερον, το σύστημα ραντάρ μας εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τρομοκράτες από τη Γάζα την ώρα της έκρηξης. Θα σας δείξω την ανάλυση της τροχιάς από τον καταιγισμό των ρουκετών που επιβεβαιώνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κοντά στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που δείχνουν την αποτυχία της εκτόξευσης των ρουκετών και τη συνεχή συνέχιση της πτήσης των ρουκετών προς το έδαφος με τη Λωρίδα της Γάζας να πέφτει στον περίβολο του νοσοκομείου.

Τρίτον, έχουμε πληροφορίες, κάποιες από τις οποίες θα μοιραστούν εδώ, για επικοινωνία μεταξύ τρομοκρατών που μιλούν για εσφαλμένη εκτόξευση ρουκετών. Οι τρομοκράτες αντιλαμβάνονται ότι η ρουκέτα έχει εκπυρσοκροτήσει λάθος και έκαναν συγκεκριμένη αναφορά στο νοσοκομείο al-Ahli al-Arabi.», ανέφερε χαραακτηριστικά σήμερα το πρωί εκπρόσωπός του, Ντανιελ Χάγκαρι.

Υποστήριξε ότι περίπου 450 παλαιστινιακές ρουκέτες δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους από τις 7 Οκτωβρίου, όταν εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, και ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο προκλήθηκε από μια τέτοια περίπτωση.»

Από χθες βίντεο επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς των σραηλινών δυνάμεων ότι ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στη Γάζα και προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων και τον τραυματισμό πολλών προήλθε από τρομοκρατικό θύλακα της περιοχής, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μια εκπομπή του αραβικού δικτύου Al Jazeera κατέγραψε τη στιγμή που η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε έναν πύραυλο που ξαφνικά εκρήγνυται πάνω από το νοσοκομείο πλήττοντας τις υγειονομικές υποδομές της νοσοκομειακής μονάδας.

Επίσης, πλάνα από άλλο βίντεο που δημοσιοποίησε το OSINTdefender δείχνουν έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα να έχει εκραγεί για άγνωστο λόγο προκαλώντας βροχή συντριμμιών με αποτέλεσμα την έκρηξη και την επακόλουθη πυρκαγιά στο Νοσοκομείο Al-Ahli Arabi. «Αυτή είναι άμεση απόδειξη ότι η έκρηξη προκλήθηκε όντως από έναν πύραυλο που δεν εκτοξεύτηκε από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή», αναφέρει το OSINTdefender.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments