Πολιτική

Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ [vid]

Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364258] Β' ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ»

«Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ». Αυτό τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

«Η επιτυχία και η νίκη είναι του κ. Δούκα, εγώ τον ψήφισα στον β’ γύρο και προσπάθησα να πείσω και άλλους, αποτελεί χαρά για κάθε προοδευτικό δημότη στην Αθήνα καθώς έφυγε μία αποτυχημένη διοίκηση», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης και συμπλήρωσε «η ήττα μας σχετίζεται με την ευρύτερη δυσκολία που υπάρχει στον δικό μας χώρο και δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας μέσα στο λίγο διάστημα της εκλογικής περιόδου».

Σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει: «Θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα στη Βουλή για κοινές προτάσεις οι οποίες αφορούν τα εργασιακά ζητήματα, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι δύο χώροι έχουν τη δική τους διαδρομή, τη δική τους ιστορία, και τη δική τους ύπαρξη και υπάρχει λόγος. Δεν ξέρω γιατί ο κ. Σπίρτζης λέει για κοινά ψηφοδέλτια, νομίζω ότι είναι κάτι βιαστικό. Δεν μπορεί να διαλυθεί ένα κόμμα που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορικό κεκτημένο και πρέπει να έχει την πορεία του», είπε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε «Μπορούμε να προσπαθήσουμε να διευρυνθούμε και να ανασυγκροτηθούμε».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε αποχωρήσεις από το κόμμα και λέω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μία δύσκολη συνθήκη. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ενότητα».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε: «Η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι μόνο ο πρόεδρός του, είναι και τα στελέχη, είμαστε όλοι παρόντες. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανατάξουμε τον χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι ένα κόμμα προεδρικοκεντρικό, είναι ένα κόμμα των μελών. Ο πρόεδρος μας δεν είναι όργανο».

«Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τσίπρας»

Με αφορμή την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο και τα μέλη του κόμματος τα οποία δεν αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ, απλά δεν είναι πρόεδρος του κόμματος. Οι αποφάσεις του Ιουνίου ήταν σεβαστές από όλους με βάση ενός πετυχημένου κύκλου που έκλεισε προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν νέοι κύκλοι από νέους ρόλους».

Όσο για το πότε θα λάβει χώρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «θα γίνει στις αρχές του 2024. Έχουμε μία νέα ηγεσία που δεν μπορεί να κριθεί σε 15 ημέρες, θα κριθεί από την κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι Ευρωπαϊκές εκλογές και στην πορεία οι βουλευτικές εκλογές. Στόχος μας πως θα μπορέσει η παράταξη να γίνει πλειοψηφική ξανά. Ο αντίπαλός μας παραμένει η Νέα Δημοκρατία και όχι το ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments