Διεθνή

Η χερσαία επίθεση στη Γάζα προ των πυλών

Η χερσαία επίθεση στη Γάζα προ των πυλών

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Jns.org

Όλα έτοιμα για τη χερσαία επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός έχει το «πράσινο φως» να μπει στη Γάζα όποτε είναι έτοιμος, δήλωσε μέλος του υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Οικονομίας Νιρ Μπαρακάτ, βασική προτεραιότητα θα είναι η εξάλειψη της Χαμάς, «ακόμα κι αν χρειαστεί ένας χρόνος», ενώ η ζωή των ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς και Παλαιστίνιους αμάχους θα είναι η δεύτερη προτεραιότητα. «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει μια χερσαία εισβολή, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη συγκληθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Μονάδες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας επισκέφθηκαν σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας. «Θα πολεμήσουμε σαν λιοντάρια μέχρι τη νίκη», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στους Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ ο Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως «σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα». Συνεχείς είναι οι απαντήσεις των ισραηλινών δυνάμεων σε ρουκέτες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

«Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», ξεκαθάρισε ο Νετανιάχου απευθυνόμενους σε στρατιώτες του 51ου Τάγματος Πεζικού και του 13ου Τάγματος Πεζικού που βρίσκονται στα σύνορα με τη Γάζα και υπογράμμισε: «Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται πίσω σας. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε σαν λιοντάρια και θα δώσουμε βαρύ πλήγμα στους εχθρούς μας, ώστε να πετύχουμε την τελική νίκη».

Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter, το οποίο συνοδεύει με τη φράση: «Μαζί με τους μαχητές. Όλα έτοιμα».

Έχουν σταλεί οι πάντες για την επιχείρηση του Ισραήλ και οι βασικοί στόχοι είναι 4: Να βρουν τους ομήρους, στοχοποίηση ηγεσίας της Χαμάς και εμπλεκομένων της επίθεσης του Σαββάτου κατά του Ισραήλ, να εντοπιστούν τα υπόγεια τούνελ της Χαμάς που την κρατά ακόμα στην ζωή και είναι τα αρχηγεία της, να χαρτογραφηθεί η άμυνα της Χαμάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments