Πολιτική

Άδωνις: Κλιμακωτή η εισφορά αλληλεγγύης [vid]

Άδωνις: Κλιμακωτή η εισφορά αλληλεγγύης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ANT1, «Η εισφορά αλληλεγγύης θα γίνει κλιμακωτή», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πληροφορεί ότι η σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η εισφορά αλληλεγγύης υπήρχε και πριν τα μνημόνια

«Η εισφορά αλληλεγγύης θα γίνει κλιμακωτή», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πληροφορεί ότι η σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η εισφορά αλληλεγγύης θα λάβει κλιμακωτή μορφή», τονίζει ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος προσθέτει πως «το υφιστάμενο νομικό καθεστώς είναι ιδιαίτερα άδικο. Θα γίνει λοιπόν κλιμακωτή, με την έννοια ότι θα μειώνεται από ένα ορισμένο «μονοπάτι» και μετά και μεγαλύτερη από ένα άλλο «μονοπάτι» και μετά. Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνει στο επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρουμε στο Κοινοβούλιο».

Αναφερόμενος πάντοτε στο εν λόγω ζήτημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνει ότι «η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων συνδέεται με τα χρόνια των μνημονίων. Ωστόσο, υπήρχε με άλλη ονομασία και πριν από τα μνημονιακά έτη και είχε θεσπιστεί, έτσι ώστε να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Λειτουργούσε ως «κουμπαράς».

«Τηρούμε», ολοκληρώνει ο Άδωνις, «κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, γιατί δεν θέλουμε επ’ ουδενί να ξηλώσουμε μία προς μία τις δημοσιονομικές κατακτήσεις της τελευταίας τετραετίας. Σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική κατάσταση της πατρίδας μας, τινάζοντας στον αέρα τις οικονομικές επιτυχίες, Η εισφορά αλληλεγγύης, λοιπόν, θα αλλάξει σταδιακά και θα γίνει κλιμακωτή, χωρίς αυτή η απόφαση να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments