Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαγραφή Τζουμάκα και το μήνυμα Κασσελάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαγραφή Τζουμάκα και το μήνυμα Κασσελάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η διαγραφή του ιστορικού στελέχους της κεντροαριστεράς και το πολιτικό μήνυμα Κασσελάκη προς τους διαφωνούντες της Κουμουνδούρου.

Ηχηρό μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης, τη στιγμή που οι διαφωνούντες με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέτει τον Σ. Τζουμάκα εκτός κόμματος. Είχαν προηγηθεί ηχηρές διαφοροποιήσεις στελεχών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στέφανος Τζουμάκας είναι ιστορικό στέλεχος της κεντροαριστεράς και είχε θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να παραπέμψει τον Στέφανο Τζουμάκα «στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω (σ.σ. διαγραφή)», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media

Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης στέλνει μήνυμα και στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται στα κανάλια:

«Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του, ο αρχηγός του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς αναφέρει πως  “τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.

Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.

Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του».

Η επίθεση Τζουμάκα κατά Κασσελάκη

Νωρίτερα σήμερα, σφοδρότατη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε, μιλώντας σε ιδιωτικό σταθμό, ο Στέφανος Τζουμάκας, αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και την ικανότητά του να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία.

«Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η νέα ηγεσία δεν πρόκειται να ανεχθεί περαιτέρω σοβαρές αμφισβητήσεις.

Ιδεολογικό και πολιτικό ρήγμα

Αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την εντύπωση “δύο κομμάτων στη συσκευασία του ενός”.

Η αριστερή τάση του κόμματος αμφισβητεί θεμελιακές απόψεις της νέας ηγεσίας, γεγονός που αποτυπώνει το ιδεολογικό χάσμα, το οποίο βαθαίνει ανάμεσα στους προεδρικούς και την Ομπρέλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βασικές διαφωνίες ήταν γύρω από τα ζητήματα της κομματικής λειτουργίας και της στάσης που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ προς την Γάζα. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως “μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε αν βομβάρδισε το Ισραήλ το νοσοκομείο στην Γάζα”, κάτι που πυροδότησε εκ νέου αντιδράσεις.

Από την πλευρά των στελεχών που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου τέθηκαν -σε κοινή βάση επί του συνόλου των τοποθετήσεων- διαφωνίες για την τοποθέτηση του Κασσελάκη στον ΣΕΒ, οι οποίες είναι επί των ίδιων των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, όπως επίσης η “σιγή” για τις επιθέσεις στην Γάζα -επί των κεντρικών πολιτικών ζητημάτων.

Σκληρή κριτική ασκήθηκε και επί των εσωκομματικών πολιτικών ζητημάτων. Πρόκειται για την στάση των στελεχών που στήριξαν δεξιούς υποψηφίους δημάρχους, ενώ σχολιάστηκε ως αρνητικό το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά το μάλλον ενθουσιώδες μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη. Τέλος, σκληρά κρίθηκε και η απόφαση περί “υπονομευτών της ενότητας”, οι οποίοι δεν θα είναι υποψήφιοι ή υποψήφιες με απόφαση -κατά την κρίση- Κασσελάκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτησή του είπε ότι “η υπόθεση της ενότητας θα κριθεί τις επόμενες εβδομάδες”, σημειώνοντας ότι δεν είναι αισιόδοξος μετά από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησης, αναφέροντας ότι το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς θα έχει μέλλον εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Υψηλοί ήταν και οι τόνοι για τις δημόσιες απειλές και επιθέσεις από πλευράς των νέων προεδρικών, μεταχειριζόμενοι -συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του προέδρου” φράσης περί “αριστερόμετρων” και “ξινίλας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments