Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Κακό ξεκίνημα και προβλέπεται άσχημη σεζόν

Παναθηναϊκός: Κακό ξεκίνημα και προβλέπεται άσχημη σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: EUROLEAGUE / 2023 - 2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Λέξεις Κλειδιά ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Οι παίκτες του Αταμάν ξεκίνησαν αρκετά νευρικά το παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο εκτέλεσαν 7 τρίποντα και μόλις ένα δίποντο! Ναι ΟΚ, «έδινε» αυτά τα σουτ η ομάδα του Κάτας, ωστόσο όφειλαν οι γηπεδούχοι να βρουν και διαφορετικό τρόπο επίθεσης, αφού έβλεπαν ότι δεν τους «βγαίνει».

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με το «καλημέρα» της σεζόν, ο Παναθηναϊκός βάζει δύσκολα στον εαυτό του, αφού υπέστη την ήττα από τη Μακάμπι (81-86), που είναι η 3η στις 4 πρώτες αγωνιστικές, αλλά και η 2η στο γήπεδό του, αμφότερες σε παράταση. Προφανώς λοιπόν οι «πράσινοι» θα χρειαστούν μεγάλα διπλά μέσα στη σεζόν για να «καλύψουν» το χαμένο έδαφος και αυτές τις δύο ήττες στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» έκανε… εγκλήματα, αρχικά στο πρώτο ημίχρονο και εν συνεχεία στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα και τα πλήρωσε με την πιο σκληρή τιμωρία, χάνοντας ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.

Οι παίκτες του Αταμάν ξεκίνησαν αρκετά νευρικά το παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο εκτέλεσαν 7 τρίποντα και μόλις ένα δίποντο! Ναι ΟΚ, «έδινε» αυτά τα σουτ η ομάδα του Κάτας, ωστόσο όφειλαν οι γηπεδούχοι να βρουν και διαφορετικό τρόπο επίθεσης, αφού έβλεπαν ότι δεν τους «βγαίνει».

Το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου σκόραρε με το σταγονόμετρο κι έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν… κουμπότρυπα: οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 6/17 δίποντα, 2/13 τρίποντα και 6/11 βολές. Χάλι μαύρο. Να μας συγχωρείτε, αλλά με αυτά τα ποσοστά δεν κερδίζεις ούτε ομάδα στο πρωτάθλημα Τύπου. Πολλώ δε μάλλον στην Ευρωλίγκα. Και δη ένα πολύ ποιοτικό σύνολο σαν αυτό της Μακάμπι. Κάπου εδώ εμφανίζεται και η ευθύνη του κόουτς Αταμάν, ο οποίος άλλαζε διαρκώς σχήματα στο πρώτο 20λεπτο και η ομάδα δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμφάνισε τρεις διαφορετικές πεντάδες στο παρκέ μετά από ισάριθμα τάιμ-άουτ στο 2ο δεκάλεπτο. Σίγουρα ο Τούρκος προπονητής «ψάχνεται» ακόμα και αναζητά τα κατάλληλα σχήματα, όμως μάλλον το… παράκανε σήμερα. Προσθέστε σε όλα αυτά ότι οι Ισραηλινοί υπερείχαν ξεκάθαρα σε πόντους από λάθη αντιπάλου στο πρώτο ημίχρονο (14 έναντι 2). Κάπως έτσι φτάσαμε στο -15 στην ανάπαυλα και ένα «τριφύλλι» που ήταν στριμωγμένο στα σχοινιά και είχε μπροστά του να ανέβει ένα βουνό. Η αντίδραση, ο εγωισμός και το φιλότιμο κάποιων παικτών (όπως του Μήτογλου και του Αντετοκούνμπο) άναψαν τη… σπίθα για τους γηπεδούχους στο 3ο δεκάλεπτο, ενώ η αποβολή του Αταμάν στα μισά της περιόδου μετά τις ανεκδιήγητες διαιτητικές αποφάσεις, ξεσήκωσε τον κόσμο κι έφερε το ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν η ομάδα. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, οι «πράσινοι» λειτούργησαν καλύτερα δίχως τον Τούρκο στον πάγκο.

Στο φινάλε όμως, ο «εξάστερος» έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του, καθώς δεν ολοκλήρωσε την επική ανατροπή που πέτυχε. Έχουμε και λέμε για τα όσα έγιναν στα τελευταία 43 δευτερόλεπτα: χαμένη βολή του Λεσόρ στο 71-70, χαμένη βολή του Μήτογλου στο 72-70 και χαμένο αμυντικό ριμπάουντ στα 5 δευτερόλεπτα μετά τις βολές του Σόρκιν, που οδήγησε στο φόλοου του Νίμπο, ο οποίος ισοφάρισε για να στείλει το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, αλλά και πάλι το «τριφύλλι» θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση. Αρκούσαν δύο πράγματα: να μην αστοχήσει ο Σλούκας στη μία από τις τρεις βολές που κέρδισε στα 6 δευτερόλεπτα και προφανώς μετά να βγει η άμυνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι δεν παίρνει πράγματα από τους «χρυσοπληρωμένους» παίκτες στους οποίους φρόντισε να στηρίξει το φετινό του οικοδόμημα. Ο Χουάντσο βρίσκεται εντελώς εκτός κλίματος και κάνει περισσότερο κακό όταν βρίσκεται στο παρκέ. Ο Βιλντόσα κάνει δύο καλά (π.χ. τα τρίποντα που πέτυχε) και πέντε «στραβά» (όσα και τα λάθη του σήμερα).

Ο Λεσόρ παίζει χωρίς συγκέντρωση και χάνει το μυαλό του στα κρίσιμα, ενώ ο Σλούκας μοιάζει να θέλει να αποδείξει πράγματα μετά τον ντόρο που έγινε το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, οι Μπαλτσερόφσκι και Γκάι δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα και δείχνουν ανίκανοι να διαχειριστούν την πίεση και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Όταν λοιπόν περιμένεις να ανατρέψεις μεγάλες διαφορές και να νικήσεις την καλοδουλεμένη Μακάμπι έχοντας ως καλύτερους παίκτες σου τον 3ο τη τάξει σέντερ (Αντετοκούνμπο) και έναν παίκτη που δεν είχε επίσημο παιχνίδι εδώ και 19 μήνες (Μήτογλου), τότε κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Τέλος, για τη διαιτησία τι να πεις και τι να σχολιάσεις; Οι τρεις ρέφερι φρόντισαν να ξεσηκώσουν ένα γήπεδο στο… πόδι με κάποιες αποφάσεις τους, που σηκώνουν συζήτηση και προκάλεσαν γενικότερο ξέσπασμα. Η αλήθεια είναι ότι έχει κουράσει όλο αυτό, αφού συμβαίνει κατ’ επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ οφείλουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να πάρουν μέτρα και να προστατέψουν τον οργανισμό και τις επενδύσεις που έχουν γίνει. Υ. Γ. Όταν σε εντός έδρας παιχνίδι πετάς στα «σκουπίδια» 12 βολές, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου…

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μπόνζι Κόλσον ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραγικό παιχνίδι και μάλιστα για δεύτερη σερί φορά από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Πολλές επιπολαιότητες από τον Λεσόρ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Εκπληκτικό double double o Λορέντζο Μπράουν με 12 πόντους, 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν μακράν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού (11π., 5ριμπ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 12 χαμένες βολές του Παναθηναϊκού (21/33), τα συνολικά 37 λάθη στο ματς αλλά το αποκαρδιωτικό 8/30 στα σουτ εντός παιδιάς των πρασίνων στο α’ ημίχρονο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί το Λαύριο στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την Basket League σ’ ένα ματς το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών (23/10, 20:15) ενώ η Μακάμπι θα ταξιδέψει στο Πριγκιπάτο για το επόμενο ματς της Euroleague κόντρα στην Μονακό (26/10, 22:00)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments