Πολιτική

Άδωνις: Πολλαπλά ευεργετικό το νέο νομοσχέδιό μας [pics,vid]

Άδωνις: Πολλαπλά ευεργετικό το νέο νομοσχέδιό μας [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot MEGA, Το γεγονός ότι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελείται από ευεργετικές διατάξεις για πολλές κοινωνικές ομάδες επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υλοποιούνται προεκλογικές δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη

Το γεγονός ότι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελείται από ευεργετικές διατάξεις για πολλές κοινωνικές ομάδες επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο συνολικά, ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως αυτό «φέρνει πολύ καλές διατάξεις για όλους τους Έλληνες».

Πιο ειδικά, σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο, αναφέρεται ότι, «πλέον, δεν θα περικόπτεται το 30% της σύνταξης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, αλλά θα καταβάλλεται μόνο το 10% του εισοδήματος από την επιπλέον εργασία υπέρ ΕΦΚΑ. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 2500 ευρώ σε ετήσια βάση».

Δεύτερον, «οι κάτοχοι αναπηρικής σύνταξης θα μπορούν πλέον να εργάζονται. Έως σήμερα, κάποιος που έχει αναπηρική σύνταξη χάνει την εργασία του, αν εργαστεί. Εμείς του δίνουμε τη δυνατότητα της εργασίας, αν βεβαίως το επιθυμεί και ο ίδιος.

Κατά τρίτον, συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «με το εν λόγω νομοσχέδιο επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας και το εξομοιώνουμε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους αγρότες, όπως συμβαίνει με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται στους 9 μήνες για όλους. Και αυτή είναι μια μεγάλη προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία τώρα υλοποιείται».

Κι ακόμη, «οι συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση γύρω στο 3%. Και το νομοσχέδιό μας αφορά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς, όπως το είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ξεμπλοκάρουμε 13.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, σε έναν τομέα στον οποίο έχουμε κάνει ήδη σημαντική πρόοδο», συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments