Αθλητισμός

Με χαμόγελα επέστρεψε από την Τρίπολη η αποστολή της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Αστέρα [pic]

Με χαμόγελα επέστρεψε από την Τρίπολη η αποστολή της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Αστέρα [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: [364440] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το πρώτο ματς μετά την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για την ΑΕΚ.

Το πρώτο ματς μετά την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για την ΑΕΚ. Πριν το ντέρμπι των «αιωνίων» που θα έχει σίγουρα απώλειες για έναν από τους δύο διεκδικητές ή και για τους δύο σε περίπτωση ισοπαλίας, ήταν ζωτικής σημασίας να κερδίσει για μην κυνηγάει από μακριά, πολύ νωρίς.

Από σήμερα όλη η προσοχή στρέφεται στο μεγάλο ματς της Πέμπτης απέναντι στη Μαρσέιγ για το Europa League (19:45). Ο Ματίας Αλμέιδα θα περιμένει τη σημερινή προπόνηση για να διαπιστώσει την κατάσταση των Αρόλντ Μουκουντί και Εζέκιελ Πόνσε, που έμειναν εκτός αποστολής για την Αρκαδία λόγω ενοχλήσεων και κάκωσης αντίστοιχα. Ο Ροδόλφο Πισάρο φαίνεται πως έχει καλές πιθανότητες να μπει στην αποστολή για Μασσαλία, σε αντίθεση με τους Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που εκτός απροόπτου δεν προλαβαίνουν και μένει να φανεί αν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα εν όψει ΠΑΟΚ την επόμενη Δευτέρα.

Η αποβολή τα έκανε όλα πιο απλά

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς έξω από το γήπεδο επικράτησε χαμός με τους αστυνομικούς και τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Το έργο έγινε ακόμα πιο εύκολο για την Ενωση στο 52′. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καστάνιο, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον Αστέρα. Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Αρκάδων.

Στο 66′ το ωραίο σουτ του Γιόνσον πέρασε άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Ματίας Αλμέιδα ανακάτεψε την… τράπουλα της ενδεκάδας.

Τα λεπτά περνούσαν υπέρ των κιτρινόμαυρων και στο 77′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Μετά από κόρνερ του Ελίασον, ο Μοχαμάντι με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου για την ΑΕΚ μπήκε από τον Στίβεν Τσούμπερ με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε στη νίκη και προετοιμάζεται για το ματς της Πέμπτης κόντρα στη Μαρσέιγ.

Όλα όσα συνέβησαν στην Τρίπολη

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα του δευτέρου ημιχρόνου, επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα.

Ο Ελίασον άνοιξε τον δρόμο για την ΑΕΚ, στο ίδιο γήπεδο όπου πέρυσι αποχώρησε με κάταγμα περόνης. Με 10 παίκτες άφησε στο 52ο λεπτό τον Αστέρα ο Τάσος Σιδηρόπουλος και η Ενωση βρήκε άλλα δύο γκολ με «δράστες» τους Μοχαμάντι και Τσούμπερ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (55′ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος, Αραούχο (46′ Πινέδα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments