EDITOR'S PICK

Έρευνα εξηγεί γιατί πρέπει να τρώμε πριν το σεξ

Έρευνα εξηγεί γιατί πρέπει να τρώμε πριν το σεξ

Πηγή Φωτογραφίας: The Times of India

Πώς τα χάδια και τα φιλιά λειτουργούν λιγότερο διεγερτικά όταν πεινάς και ποιος ο ρόλος μίας συγκεκριμένης ορμόνης με παράξενο όνομα στη σεξουαλική ικανοποίηση.

Σβήνεις τα φώτα, ανάβεις κεριά, βάζεις μουσική. Συνήθως αυτά -ναι, είναι κλισέ, μαζί σου, αλλά πάντα πιάνουν- σου έρχονται στο μυαλό όταν θέλεις να φτιάξεις ερωτική ατμόσφαιρα.

View this post on Instagram

A post shared by @food_sex_industry_

Ερευνητές ωστόσο από το πανεπιστήμιο του Όσλο υποστηρίζουν ότι υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις για να αναζωπυρώσεις τη διάθεση για σεξ. Συγκεκριμένα, για να προετοιμάσεις το έδαφος ώστε να μεγιστοποιήσεις τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Αυτό το «κάτι ακόμα» δεν είναι άλλο από το να φας/φάτε. Να μην κάνετε δηλαδή σεξ νηστικοί, με άδειο στομάχι. Γιατί εκτός από το να περνάει ο έρωτας από το στομάχι, απ’ ό,τι φαίνεται περνάει και το καλό σεξ.

View this post on Instagram

A post shared by @food_sex_industry_

«Η γκρελίνη, που διεγείρει την όρεξη, παράγεται και απελευθερώνεται κυρίως από τα κύτταρα του στομάχου, με μικρές ποσότητες να απελευθερώνονται επίσης από το λεπτό έντερο, το πάγκρεας και τον εγκέφαλο».

Στο πείραμα που διεξήγαγαν και διήρκησε δύο ημέρες, συμμετείχαν 60 άντρες και γυναίκες. Την πρώτη ημέρα, την «ημέρα του φαγητού», μπήκαν στην αίθουσα στις 3 το μεσημέρι, έχοντας μείνει νηστικοί από τις 9 το πρωί και τους δόθηκε ένα ελαφρύ γεύμα με ένα ρόφημα και μία μπανάνα.

Την δεύτερη ημέρα, «της νηστείας», έμειναν νηστικοί μέχρι την άφιξή τους την ίδια ώρα το μεσημέρι, αλλά αυτή τη φορά δεν γευμάτισαν.

View this post on Instagram

A post shared by @food_sex_industry_

Και τις δύο ημέρες, οι συμμετέχοντες υπεβλήθησαν σε εξετάσεις αίματος, που επιβεβαίωσαν ότι την ημέρα του «φαγητού», τα επίπεδα γκρελίνης στον οργανισμό τους μειώθηκαν αφού κορέστηκε η πείνα τους, ενώ τα επίπεδα παρέμειναν υψηλά την ημέρα της «νηστείας».

Παράλληλα, εκτέθηκαν σε αγγίγματα μηχανήματος με διαφορετικές ταχύτητες και εντάσεις στο άγγιγμα, ενώ ένα άλλο μηχάνημα με το οποίο ήταν καλωδιωμένοι σάρωνε τον εγκέφαλό τους. Τους ζητήθηκε μάλιστα στη συνέχεια, να αξιολογήσουν πόσο έντονο ήταν το άγγιγμα, καθώς και πόσο ευχάριστο.

Από τις απαντήσεις τους αποκαλύφθηκε ότι το αίσθημα της αφής και της επαφής ήταν πιο ευχάριστο την ημέρα του «φαγητού» από ό,τι την ημέρα της «νηστείας».

View this post on Instagram

A post shared by @food_sex_industry_

Όπως υπογραμμίζει η επικεφαλής προφανώς και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να συσχετιστεί άμεσα με τη σεξουαλική ικανοποίηση, επιβεβαιώνει ωστόσο δεδομένου ότι το αίσθημα της πείνας προκαλεί νευρικότητα, τη μεγάλη σημασία που παίζει η ψυχολογική μας κατάσταση στη διάθεσή μας για σεξ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments