Διεθνή

Ιταλική κυβέρνηση: Άλλο Χαμάς, άλλο παλαιστινιακός λαός

Ιταλική κυβέρνηση: Άλλο Χαμάς, άλλο παλαιστινιακός λαός
Η Ιταλία κάνει έκκληση για προστασία των Παλαιστινίων, τονίζει ότι πρέπει να γίνει διάκριση από τη Χαμάς.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Giorgia Meloni ζητούν την προστασία των πολιτών, τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών, στην τρέχουσα ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ενώ συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την ισχυρή αλληλεγγύη τους με το Ισραήλ σε αυτή τη σύγκρουση.

Μιλώντας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Antonio Tajani (Forza Italia / PPE) επανέλαβε ότι η Χαμάς πρέπει να διακρίνεται από τον παλαιστινιακό πληθυσμό και ότι ως «εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση» πρέπει να εξαλειφθεί από την επικράτεια» χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους.

Ο κ. Ταγιάνι είπε ότι η κυβέρνησή του πρότεινε στο Ισραήλ να απαντήσει στην επίθεση της Χαμάς χτυπώντας τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης και αποφεύγοντας να χτυπήσει αμάχους, τόσο Παλαιστίνιους όσο και Ισραηλινούς.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να εργαστούμε για την αποκλιμάκωση […] Ακριβώς όπως πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι, ειδικά οι άμαχοι όμηροι, που δεν ευθύνονται για αυτό που συμβαίνει. Αυτό ισχύει για τον παλαιστινιακό άμαχο πληθυσμό, αλλά και για τον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ, με περισσότερα από 200 άτομα στα χέρια της Χαμάς. Οι άμαχοι πρέπει να κρατηθούν μακριά, αυτό ισχύει για το Ισραήλ καθώς και για τη Χαμάς», πρόσθεσε ο κ. Ταγιάνι.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto (Fratelli d’Italia/CRE), ο οποίος ταξίδεψε στον Λίβανο τη Δευτέρα για να επισκεφθεί τη βάση του ιταλικού στρατεύματος μετά από μια ρουκέτα, που προφανώς εκτράπηκε, έπληξε μια στρατιωτική βάση του ΟΗΕ στη Naqoura πριν από λίγες ημέρες επίσης ορίστηκε η γραμμή της κυβέρνησης να υποστηρίζει το Ισραήλ ενώ φροντίζει για στοχευμένους αμάχους.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο συλλογικό ακτιβισμό για να αποτρέψω την επιδείνωση της κατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι μερικά από τα πράγματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει νοοτροπίες  », είπε ο κ. Crosetto στο RaiNews24 .

Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται για να αποτρέψει έναν πόλεμο μεταξύ της Δύσης και του μουσουλμανικού κόσμου, είπε ο Crosetto, ενώ διακρίνει ξεκάθαρα τη Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό, τονίζοντας ότι η Χαμάς είναι μια «τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει να καταστρέψει το Ισραήλ» .

Η αεροπειρατεία που έπληξε τη βάση του ΟΗΕ στη Naqoura στις 15 Οκτωβρίου χωρίς να προκαλέσει ζημιές προκάλεσε ανησυχίες και ο κ. Crosetto διαβεβαίωσε αμέσως ότι ”  σε περίπτωση κινδύνου” , ο ιταλικός στρατός θα επέστρεφε στην Ιταλία.

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης τους «κανόνες εμπλοκής» της αποστολής στον Λίβανο, σύμφωνα με τους οποίους το ιταλικό στρατιωτικό προσωπικό είναι «φορείς της ειρήνης, της ασφάλειας και του διαλόγου» και ως εκ τούτου δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει.

49 χώρες έχουν επί του παρόντος στρατεύματα στον Λίβανο για τη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των δύο γειτόνων και περισσότεροι από 1.000 ιταλικοί στρατιώτες εδρεύουν στη Μέση Ανατολή.

Αφού επισκέφθηκε τη στρατιωτική βάση Shama και τις ειρηνευτικές δυνάμεις της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL), ο κ. Crosetto πήγε στη Βηρυτό για να συναντήσει εκπροσώπους λιβανικών θεσμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments