Γεωπολιτικά

Ισλαμικό Κράτος: Κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Ισλαμικό Κράτος: Κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Τα βελγικά μέσα επισημαίνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «στοχεύει ρητά τους Εβραίους». «Θα ζήσουν τη ζωή τους με διαρκή φόβο, χωρίς να ξέρουν πότε θα έρθει η ώρα της κρίσης», αναφέρεται στο βίντεο.

Κάλεσμα σε υποστηρικτές του να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη απευθύνει το Ισλαμικό Κράτος, με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε προπαγανδιστικό κανάλι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο οποίο διακρίνεται μεταξύ άλλων ο τρομοκράτης των Βρυξελλών, Αμντεσλάμ Λασουέντ.

Όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, το βίντεο κοινοποιήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων TamTam. Στο βίντεο, μέρος του οποίου προβλήθηκε από την ιστοσελίδα της φλαμανδόφωνης εφημερίδας Het Laatste Nieuws, υπάρχουν στιγμιότυπα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (16/10) στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το βίντεο δείχνει εικόνες από την κατεστραμμένη Λωρίδα της Γάζας. Οι δημιουργοί του βίντεο καταγγέλλουν τα «εγκλήματα που διέπραξαν οι Εβραίοι εναντίον των αδελφών μας στη Γάζα». Στη συνέχεια καλούν τους «μοναχικούς λύκους» να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπη.

Τα βελγικά μέσα επισημαίνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «στοχεύει ρητά τους Εβραίους». «Θα ζήσουν τη ζωή τους με διαρκή φόβο, χωρίς να ξέρουν πότε θα έρθει η ώρα της κρίσης», αναφέρεται στο βίντεο.

Ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες

Υπενθυμίζεται ότι ως δράστης της πρόσφατης επίθεσης στις Βρυξέλλες είχε ταυτοποιηθεί ο 45χρονος Λασουέντ Αμπντεσλάμ. Τυνησιακής καταγωγής, ο Αμπντεσλάμ διέμενε παράνομα στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντε Κρόο.

Αντιμετώπισε και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τους Brussels Times.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

«Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments