Πολιτική

Άδωνις: Η επενδυτική βαθμίδα φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη [pic,vid]

Άδωνις: Η επενδυτική βαθμίδα φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη [pic,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Η επενδυτική βαθμίδα ενισχύει τα χαμηλά εισοδήματα

«Η επενδυτική βαθμίδα είναι και μια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού» υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που προσθέτει ότι η ανάκτηση της βαθμίδας σηματοδοτεί ενδυνάμωση των πιο λαϊκών εισοδημάτων.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υποστηρίζει πως «για τον μέσο και τον φτωχό Έλληνα, η επενδυτική βαθμίδα σημαίνει ότι σε λίγους μήνες θα έχει καλύτερα εισοδήματα. Θα έχει περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες επιλογές εργασίας. Θα βλέπει τριγύρω του να γίνονται νέες επενδύσεις. Αυτή είναι η ουσία της επενδυτικής βαθμίδας. Την οικονομική ωφέλεια ο μέσος και ο φτωχός Έλληνας θα την δει στο εισόδημά του μέσα στους επόμενους μήνες. Πρόκειται για μια επιτυχία του Ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μιλώντας, επίσης, για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι «η ακίνητη περιουσία του e – ΕΦΚΑ έχει αντικειμενική αξία περίπου 1,2 δισεκατομμύρια. Έχουμε φτιάξει ειδική εταιρεία διαχειρίσεως ακινήτων. Διόρισα και διοικητικό συμβούλιο και εγκρίθηκε και το σχετικό οργανόγραμμα. Η εταιρεία θα είναι πλήρως λειτουργική από τον Φεβρουάριο του ερχόμενου έτους».

«Ο ΕΦΚΑ έχει πάρα πολλά ακίνητα», συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «από τα οποία κάποια έχουν αξιοποιηθεί. Το πιο γνωστό είναι το Macedonia Palace που έχει ενοικιαστεί στον όμιλο του κυρίου Σαββίδη. Ο ΕΦΚΑ έχει μεγάλη περιουσία. Το ακίνητο στην Κουμουνδούρου βγαίνει σε διαγωνισμό, με στόχο να γίνει γραφεία ή ξενοδοχείο. Από τα έσοδα που θα έχουμε από την αξιοποίηση θα μπορούμε να κάνουμε πολλά και ωφέλιμα στο σύνολο. Χθες, για παράδειγμα, παραβρέθηκα μαζί με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια ενός ξενοδοχείου στα Αστέρια της Γλυφάδας. Είναι ένα έργο, που ως υπουργός Ανάπτυξης το «έτρεξα» πάρα πολύ και το οποίο έχει γίνει τόσο όμορφο που μοιάζει με αξιοθέατο. Το πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο. Και επρόκειτο για ένα ακίνητο αναξιοποίητο για πολλά χρόνια, χωρίς το δημόσιο να έχει βγάλει ένα ευρώ. Αυτό το αχούρι έγινε ένα «κόσμημα», το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments