Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης

ΠΑΣΟΚ: Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης

Πηγή Φωτογραφίας: [362687] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μπροστά στις διαλυτικές καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η θέση του οδηγού στην αντιπολίτευση θα αρχίσει να φαίνεται προσεχώς και στις δημοσκοπήσεις.

Κάθε φορά που ερωτάται, ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντάει πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ να έχει έναν «αξιόμαχο, προοδευτικό αντίπαλο» και το πρόγραμμα του κόμματος να είναι κυβερνητικό – δηλαδή, σκοπός είναι να παρουσιάσουν μια «ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ένα ανομολόγητο βήμα από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, που συζητείται ευρέως στους κύκλους της κεντροαριστεράς, είναι η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, μια θέση που αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις, όπως συνέβη με την πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία GPO.

Ωστόσο σε αυτή τη φάση, στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να συγκρίνουν τη δική τους παρέμβαση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ – αντιθέτως, τα σχόλια για τη σημερινή κατάσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ελάχιστα και πολύ προσεκτικά, τονίζοντας πως η περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υπάρχει «κενό αντιπολίτευσης».

Το αντίθετο ακριβώς λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, τα στελέχη της οποίας επισημαίνουν πως το ΠΑΣΟΚ ασκεί μια αντιπολίτευση που επιβραβεύτηκε ήδη δύο φορές.

Το επόμενο διάστημα επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο πολιτικής με το οποίο θα πορευτούν και στο τέλος του εκλογικού κύκλου, το ερχόμενο καλοκαίρι, και μετά από αυτό, εν όψει του 2027.

Για το σκοπό αυτό, έχουν εντείνει τις παρεμβάσεις τους στη βάση, υπενθυμίζοντας την παρουσία μιας ψηφιακής πλατφόρμας και τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης των προτάσεων του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετέχει σε θεματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, επισκεπτόμενος την Ήπειρο για την εκπαίδευση την περασμένη εβδομάδα και τη Νάξο για εκδήλωση με θέμα τη δημόσια υγεία στο νησί. “Επιλέξαμε το δρόμο του σύγχρονου λόγου, της αξιοπιστίας, που δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις στις ανησυχίες και τα προβλήματα του ελληνικού λαού”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στη Νάξο.

«Αυτή την πορεία επιδοκίμασε ο λαός τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές», επεσήμανε, μιλώντας για ένα κόμμα που βρίσκεται σταθερά «στην όχθη των νικητών», υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του «για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και πολιτική αυτονομία».

Η κριτική της ΝΔ είναι σε κάθε περίπτωση πολιτική και ιδεολογική και στοχεύει να προσεγγίσει ένα μεσαίο ακροατήριο, τον λεγόμενο προοδευτικό μεσαίο χώρο. Συνεπώς, η εστίαση δεν είναι μόνο σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την οικονομία, αλλά και στις θεσμικές αδυναμίες, όπως φαίνεται στις αλλαγές στη σύνθεση του ΕΣΡ. Στο μέλλον, η κριτική στην κυβέρνηση θα γίνεται όλο και πιο έντονη, ιδεολογικά στιγματισμένη, αμφίπλευρη στην προσέγγιση και θα περιλαμβάνει απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments