Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: 8 προτάσεις για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας [vid]

ΠΑΣΟΚ: 8 προτάσεις για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΣΤΗ ΝΑΞΟ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Με 8 παρεμβάσεις, που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης προχθες σε ειδική θεματική εκδήλωση στη Νάξο

Με 8 παρεμβάσεις, που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης προχθες σε ειδική θεματική εκδήλωση στη Νάξο, σχεδιάζει την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το ΠΑΣΟΚ και παρουσιάζει συνεκτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις δομές υγείας στα νησιά μας.

Πλατφόρμα διαβούλευσης: https://digitalsociety.gr/ygeia/

Ανδρουλάκης: Παρουσίασε 8 πυλώνες για την αναβάθμιση της Υγείας

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική εκδήλωση «Εθνικό Σύστημα Υγείας – Προτεραιότητα για τα νησιά μας», που διοργανώθηκε απόψε στη Νάξο και ήταν αφιερωμένη στην πολιτική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, που εργάστηκε άοκνα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

«Συμπληρώνονται αύριο δυο χρόνια από τον θάνατο της αγαπημένης μας Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, που εργάστηκε με αφοσίωση και όραμα για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έθετε πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής της δράσης τον άνθρωπο και αυτή την πολύτιμη πολιτική παρακαταθήκη τιμούμε σήμερα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης θυμίζοντας ότι στη Νάξο η αείμνηστη Πρόεδρος είχε κάνει μια από τις τελευταίες της πολιτικές ομιλίες.

«Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο, που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Ένα ΕΣΥ όπως αρμόζει στην ιστορία και τις αξίες της παράταξης μας. Όπως το οραματίστηκε ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Παρασκευάς Αυγερινός και για την ενίσχυση του οποίου αγωνίστηκε η αείμνηστη Πρόεδρος μας, Φώφη ΓεννηματάΓια εμάς, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα της παιδείας και της υγείας δεν είναι απλά μία προγραμματική προτεραιότητα. Είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξής μας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πίστεψε ποτέ στο ΕΣΥ και ως κυβέρνηση επιδίωξε να το υποβαθμίσει και να το ξεπουλήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είχε την ευκαιρία να το αναγεννήσει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν το έκανε. Στο αρχικό σχέδιο που κατέθεσε, κατηύθυνε μόνο το 4,8% των επιδοτήσεων ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν πάνω από το διπλάσιο. Από την πρώτη στιγμή εμείς προτείναμε την αναθεώρηση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να κατευθυνθεί το 8-10% των συνολικών κονδυλίων στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο η Ελλάδα να κατατάσσεται στην ομάδα των ανατολικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες υγείας και τις υψηλότερες ανικανοποίητες ανάγκες. Η μετακύλιση της δαπάνης από τον δημόσιο τομέα στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών, έφερε ένα επιπλέον βάρος στα ελληνικά νοικοκυριά μαζί με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments