Αθλητισμός

Aμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3: Νίκη… πρόκρισης με φοβερή ανατροπή για τον Δικέφαλο [VID]

Aμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3: Νίκη… πρόκρισης με φοβερή ανατροπή για τον Δικέφαλο [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ - ΠΑΟΚ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Ο Σβαμπ με... buzzer beater ολοκληρώνει το έπος του ΠΑΟΚ!

Οι «ασπρόμαυροι», μετά τις νίκες με Ελσίνκι στην Φινλανδία (2-3) και με Άιντραχτ στη Τούμπα (2-1), μπήκαν στο χορτάρι του «Pittodrie Stadium» με στόχο να κάνουν το «τρία στα τρία» στη διοργάνωση και μαζί το μεγάλο άλμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

O Ραζβάν Λουτσέσκου, στον αγώνα που έγραψε ιστορία ως ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια (213) στον πάγκο του ΠΑΟΚ, παράταξε μια ενδεκάδα με εννιά αλλαγές σε σχέση μ’ αυτή που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του «ασπρόμαυρου» ρόστερ που δεν έχει λείψει ούτε λεπτό από τα 16 επίσημα παιχνίδια της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας άλλαξε ριζικά με την παρουσία των Βιεϊρίνια, Εκονγκ, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες, όπως επίσης και η μεσοεπιθετική γραμμή απ’ την οποία… διασώθηκε μόνο ο Τάισον.

Επέστρεψε το δίδυμο των εσωτερικών χαφ, Τσιγγάρας – Σβαμπ, όπως και οι Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας πίσω από τον Μπράντον Τόμας, που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Αλλαγές υπήρξαν και από την πλευρά του Μπάρι Ρόμπσον, με κάποιες επιλογές στο αρχικό σχήμα της Αμπερντίν να προκαλούν έκπληξη στους φίλους της ομάδας. Ο Πορτογάλος Λουίς Λόπες, ή Ντουκ, έμεινε στον πάγκο και από τους θεωρητικά βασικούς επιθετικούς μόνο ο Σκοπιανός Μπόγιαν Μιόβσκι ξεκίνησε στην κορυφή.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρέμβαση από τον προπονητή της Αμπερντίν ήταν η αλλαγή στον σχηματισμό σε 4-5-1 από το κλασικό 3-5-2 που παίζει στα περισσότερα παιχνίδια της, όπως επίσης η παρουσία του 21χρονου Κόνορ Μπάρον, αλλά και του 23χρονου Αμερικανού Ντάντε Πολβάρα στην ενδεκάδα.

Δεν έφταναν τα μαγικά του «Ντέλια»

Το πρώτο μέρος ήταν ένας «ασπρόμαυρος» μονόλογος, με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης (η κατοχή έφτασε σε κάποια σημεία του 45λεπτου το 73% υπέρ της ελληνικής ομάδας), αλλά και ένα… τείχος μπροστά τους.

Ο Μπάρι Ρόμπσον γνωρίζοντας ότι απέναντι του έχει μια ποιοτική ομάδα αποφάσισε να της δώσει την μπάλα και να κλείσει με κάθε τρόπο όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ρόος. Μόνο μία ατομική ενέργεια ή μια στατική μπάλα θα έδινε τη λύση για τους «ασπρόμαυρους».

Εφτασαν κοντά δύο φορές, χάρη στα μαγικά του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος στο 12ο λεπτό επιχείρησε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, ωστόσο είδε την μπάλα μετά τη μαγική ενέργεια του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι της Αμπερντίν.

Με δέκα παίκτες της Αμπερντίν πίσω από την μπάλα, ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν να πάρει πράγματα από παίκτες όπως ο Ζίβκοβιτς και ο Τάισον, που είχαν μείνει εκτός αγώνα, κυρίως ο Βραζιλιάνος, αν και ήταν πάλι ο «Ντέλιας» αυτός που με εξαιρετική ατομική ενέργεια έφτασε στο 38ο λεπτό κοντά στο γκολ, με το πλασέ του να μπλοκάρεται από τον πανύψηλο Ρόος.

Ένα τρελό β’ μέρος με πέντε γκολ!

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε δώδεκα λεπτά βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη. Για πρώτη φορά στη σεζόν οι «ασπρόμαυροι» ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ, πληρώνοντας την συνολική αδράνεια τους. Στη μοναδική επίθεση που οι γηπεδούχοι άλλαξαν πάνω από δυο πάσες, έφτασαν στο 1-0 με τον Μιόφσκι και στο 58ο λεπτό ήρθε ο Πολβάρα να γράψει το 2-0.

Λες και είχε μπει στο γήπεδο άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος. Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές (Μπάμπα, Οζντόεφ και Σαμάτα), αλλά τη λύση την έδωσε η τέταρτη αλλαγή του (Ντεσπόντοφ) στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Από την ασίστ του Κωνσταντέλια ο Βούλγαρος μείωσε σε 2-1 και μπροστά υπήρχαν είκοσι λεπτά για τη μεγάλη ανατροπή.

Στο 84ο ήρθε ο Αντρέ Βιεϊρίνια με το 50ο γκολ του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα να ισοφαρίσει σε 2-2 και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Οζντόεφ κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Στέφαν Σβαμπ ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή για τον «Δικέφαλο»!

MVP: Το μόνο που έλειψε από τον Γιάννη Κωνσταντέλια ήταν ένα γκολ για να ολοκληρώσει μια μεγάλη βραδιά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Οζντόεφ μπήκε μέσα και άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ελάχιστα πράγματα πήρε ο «Δικέφαλος» από Τάισον και Τσιγγάρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Εκονγκ πήγε να ολοκληρώσει τη μέτρια βραδιά του μ’ ένα επικό αυτογκόλ στο 88’, ευτυχώς, ο Κοτάρσκι τον έσωσε και μαζί τον ΠΑΟΚ από ένα τρίτο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αυστριακός Γκισχάμερ πήγε στην τελευταία φάση του αγώνα στο μόνιτορ και είδε την επαφή που είχε ο Οζντόεφ δίνοντας σωστά το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments