EDITOR'S PICK

8 λόγοι να αποφύγεις τους έρωτες και τις σχέσεις

8 λόγοι να αποφύγεις τους έρωτες και τις σχέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: indiewire.com

Για έναν ανεξήγητο λόγο όμως υπάρχει κάτι σαν άγραφος κανόνας ανάμεσα στους ανθρώπους πως πρέπει να μας απασχολεί κάποιος ερωτικά για να υπάρχει λίγο «ενδιαφέρον» στη ζωή μας αλλά θα σου αποδείξουμε (με 8 λόγους) πως είναι οκέι να μη σου αρέσει κανένας.

Δεν είναι ανάγκη να «γουστάρουμε» κάποιον σε κάθε φάση της ζωής μας. Να επιθυμούμε να συνάψουμε μια σχέση μαζί του, να αγχωνόμαστε για το πότε θα μας ζητήσει να βγούμε, να φαντασιωνόμαστε το πρώτο μας φιλί ή να αναπολούμε το πρώτο μας ραντεβού, γιατί μπορεί πολύ απλά να μη θέλουμε στην πραγματικότητα κάποιον. Για έναν ανεξήγητο λόγο όμως υπάρχει κάτι σαν άγραφος κανόνας ανάμεσα στους ανθρώπους πως πρέπει να μας απασχολεί κάποιος ερωτικά για να υπάρχει λίγο «ενδιαφέρον» στη ζωή μας αλλά θα σου αποδείξουμε (με 8 λόγους) πως είναι οκέι να μη σου αρέσει κανένας.

1. Ψάχνεις τη σεξουαλικότητά σου

Εάν είσαι σε μια φάση προσωπικής αναζήτησης σε ένα τόσο καίριο θέμα, μάλλον το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις είναι να εμπλακείς ερωτικά με έναν άλλον άνθρωπο. Αυτή είναι μια διαδικασία για να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου κι όσο «περίεργο» κι αν μας ακούγεται μπορεί κάποιος να το διερευνήσει και μόνος του. Να το ψάξεις, να βρεις πηγές πληροφόρησης, να το συζητήσεις και με τους φίλους σου και να καταλήξεις έπειτα κάπου, σε μια περίοδο όμως που δε θα χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κάποιον άλλον, όταν δεν τις έχεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Relationship Goals (@couples_goalss_)

2. Κοιτάς τα επαγγελματικά σου βήματα

Έχεις βάλει προτεραιότητα την καριέρα σου, τις σπουδές σου και στο μέλλον σου γενικότερα. Όλο αυτό είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί προσήλωση κι έρευνα, να μελετήσεις και να ζυγίζεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και μέσα σε αυτή την κατάσταση που θα πρέπει και να προγραμματίσεις πράγματα, μπορεί να φαίνεται πως οτιδήποτε άλλο, είναι απλώς ένας περισπασμός. Ίσως φαίνεται κάπως «σκληρή» αυτή η οπτική αλλά αν σκεφτεί κανείς πως από αυτές τις αποφάσεις μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας ή να καταφέρουμε να βιοποριστούμε στη ζωή, το όλο ζήτημα του φλερτ μπορεί να φαίνεται αδιάφορο.

3. Δεν έχεις ξεπεράσει την πρώην σχέση σου

Και μάλλον η πεποίθηση πως «ο παλιός έρωτας με νέο ξεπερνιέται» δεν είναι κάτι που σε βρίσκει σύμφωνο και δεν πειράζει. Μπορεί η προηγούμενη σχέση να μην ήταν και τόσο ιδανική και να άφησε κάποια κατάλοιπα στην ψυχή και στην καρδιά σου, να προσπαθείς με κάποιον τρόπο να ορθοποδήσεις από μια κατάσταση που δε σου άξιζε ή να μη σου ταίριαζε με αποτέλεσμα να μη θέλεις να «μπλέξεις» ξανά. Οπότε από το να εισέλθεις ξανά σε αυτή τη δοκιμασία του να προσπαθήσεις πάλι από την αρχή με ένα αβέβαιο αποτέλεσμα, είναι πολύ καλύτερο να ξέρεις τα όριά σου, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει να κάνεις ένα βήμα πίσω στο dating.

4. Θέλεις να μείνεις με τον εαυτό σου

Κι όχι, δεν είναι μια ακόμα δικαιολογία για να διώξεις κάποιον που δε γουστάρεις, αλλά πραγματικά γιατί να είσαι με κάποιον που δε θέλεις, γιατί να προσποιείσαι πως θέλεις τον οποιοδήποτε ενώ είσαι μια χαρά και μόνος σου; Θέλεις να μείνεις λίγο μακριά από τον κόσμο ή μπορεί να μη σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις κάποιον καινούριο άνθρωπο και να εμπλακείς ερωτικά μαζί του, απλώς για υπάρχει ένα πιο «πικάντικο» θέμα συζήτησης. Μπορεί να έχεις ξεκινήσει ένα νέο χόμπι, να θέλεις να ταξιδέψεις μόνος τον κόσμο ή πολύ απλά να θέλεις να κάνεις λίγη περισσότερη παρέα με τον εαυτό σου, να τα πείτε λίγο παραπάνω· κι εδώ που τα λέμε μπορεί να είναι και ο πιο γ@μ@τος τύπος που έχεις γνωρίσει.

5. Μπορεί να σε έχει απογοητεύσει ο κόσμος

Δεν είναι απίθανο να πιστεύεις πως έχει χαθεί λίγο ο ρομαντισμός, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να έχει μεταβληθεί γιατί συμβαδίζει με την εποχή στην οποία βρίσκεται. Το σίγουρο είναι πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και ούτε υπάρχει κάποια σχέση που να είναι ειλικρινής και βαθιά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορείς να ψάξεις λίγο περισσότερο γιατί το πιστεύεις αυτό, και ποιος σου έχει δημιουργήσει αυτή την πεποίθηση, γιατί είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται από κάποιο ερέθισμα. Πράγματι, μπορεί να μην είσαι σε φάση να επιθυμείς κάποιον, αλλά ίσως αξίζει να δεις τι κρύβεται πίσω από αυτή την απολυτότητα.

6. Μπορεί να είσαι aromantic

Εδώ μπορεί να υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τον όρο: δεν αναφερόμαστε στα άτομα που είναι ασέξουαλ αλλά με εκείνα που δεν έλκονται ερωτικά από άλλα άτομα, όχι τόσο σ3ξουαλικά-αν και οι δύο όροι είναι παρόμοιοι. Εάν δε σε ενδιαφέρουν οι ερωτικές σχέσεις, αλλά δίνεις περισσότερο βάση στις φιλικές και οικογενειακές σχέσεις σου και τον τρόπο που θα τις κάνεις καλύτερες, συνέχισε να το κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο ή το ιδιόμορφο σε αυτή την ανάγκη.

7. Δεν ξέρεις τι ψάχνεις

Είσαι σε αυτή την περίεργη φάση της ζωής, όπου δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και τι έχεις ανάγκη: μια σταθερή σχέση, έναν άνθρωπο να βρίσκεστε μονάχα για σ3ξ, έναν φίλο, ίσως τίποτα από αυτά ή κάποιον που να τα περικλείει όλα αυτά μαζί; Αλλά αφού δεν μπορείς να το προσδιορίσεις, το πας σταδιακά μέχρι να κατασταλάξεις, κι αυτό δε σημαίνει πως είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί τώρα, οπότε ηρεμία. Πάρε τον χρόνο σου, δεν έχεις να λογοδοτήσεις σε κανέναν για το γεγονός πως δεν ξέρεις εάν θέλεις κάποιον με τέτοιο τρόπο στην καθημερινότητά σου.

8. Ζεις τη ζωή σου (κι αυτό είναι αρκετό)

Παρτάρεις ή κάθεσαι σπίτι και καίγεσαι στις σειρές, είτε αθλείσαι, έχεις μπει σε πρόγραμμα, διαβάζεις, πηγαίνεις βόλτες κι εκμεταλλεύεσαι την κάθε μέρα όπως εσένα σου ταιριάζει και δε σου λείπει καθόλου η αίσθηση του να σου αρέσει κάποιος. Λένε πως πράγματι ο έρωτας μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα καλύτερα, αλλά ακόμα και εάν τον βρεις στο πρόσωπο κάποιου ανθρώπου κι εσύ από μόνος σου δεν μπορείς να χαρείς τη ζωή, τότε μην περιμένεις από εκείνον να σε τραβήξει προς το φως. Όταν είναι κάτι να συμβεί, θα γίνει τη στιγμή που κι εσύ θα είσαι έτοιμος αλλά κι ο άλλος, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις πίσω στα «θέλω» σου και τις ανάγκες στην παρούσα φάση της ζωής σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments