Αθλητισμός

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός μπάσκετ: “Βάφτηκε πράσινο” το ντέρμπι αιωνίων [vid]

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός μπάσκετ: “Βάφτηκε πράσινο” το ντέρμπι αιωνίων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364658] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

«Πράσινο» βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της Basket League

Οι πράσινοι νίκησαν το βράδυ της Δευτέρας (30/10) τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (66-54) για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και έκαναν τεράστιο βήμα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο 4-0 (2-0 εντός και 2-0 εκτός έδρας) οι πράσινοι, που έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Μυθική εμφάνιση από τον Ντίνο Μήτογλου (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 4 μπλοκ σε 32 λεπτά), με τον Κώστα Σλούκα (5 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) να ακολουθεί αι τους Κάιλ Γκάι, Τζέριαν Γκραντ, Ματίας Λεσόρ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να τους υποστηρίζουν με μαγικό τρόπο. Κυρίως στην άμυνα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε με περισσότερο πείσμα, με περισσότερη αποφασιστικότητα από ποτέ.

Στο 3-1 έπεσε αντίθετα ο Ολυμπιακός (1-1 εντός και 2-0 εκτός έδρας), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει τον στρατηγό του στο παρκέ, τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει κακή εμφάνιση (2 πόντοι, 1/8 σουτ, 3 ασίστ για 6 λάθη σε 32:40) και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος απελπιστικά μόνο στην επίθεση (14 πόντοι σε 18 λεπτά). Οι Πειραιώτες έκλεισαν το σαραντάλεπτο με 6/23 τρίποντα και με 4/16 βολές, είχαν 12 ασίστ για 12 λάθη, δεν άξιζαν να κερδίσουν και δεν κέρδισαν. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα τους στα τελευταία 20 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάλι με εύστοχο τρίποντο στη δεύτερη περίοδο, αυτή τη φορά δια χειρός Ερνανγκόμεθ, ωστόσο το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα “έτρεξε” ένα σύντομο 5-0 σερί (17-14, 13′) με πρωταγωνιστές του τους Γκος και Μιλουτίνοφ. Η άμυνα των Πειραιωτών… έσφιξε και στη συνέχεια και με τις συνεργασίες των Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7 πόντους διαφορά (25-18, 17′). Το “τριφύλλι” βρήκε σκορ στην επίθεσή του με το τρίποντο του Ερνανγκόμεθ και την ενέργεια του Μήτογλου από κοντά, μειώνοντας στους 4 πόντους (27-23, 18′). Ο Σλούκας πέτυχε τους πρώτους του πόντους ως αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, όμως οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να “κλείσουν” το πρώτο ημίχρονο στο +3 (31-28) μετά τις εύστοχες βολές του Μήτογλου στην εκπνοή για τους φιλοξενούμενους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπου που άρχισε και το ματς, δηλαδή με τον Γκάι να ισοφαρίζει μετά από σουτ τριών πόντων, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με… το ίδιο νόμισμα δια χειρός Πίτερς. Ο Κέιναν έδωσε “ρυθμό” με εύστοχο τρίποντο, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις με τους Λεσόρ και Μήτογλου για το 37-37 (24′). Η αστοχία των δυο ομάδων συνεχίστηκε, με τον Γκριγκόνις να ισοφαρίζει με δίποντο και τον Μήτογλου να φέρνει προβάδισμα τριών πόντων (39-42, 28′) στους “πράσινους”. Ο Μήτογλου συνέχισε να ταλαιπωρεί την “ερυθρόλευκη” άμυνα, όμως ο Γκος με εύστοχο τρίποντο, μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (43-45) για το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments