Διεθνή

IDF: Στόχος η «διχοτόμηση» της Γάζας και ο «ιστός της αράχνης» [vid]

IDF: Στόχος η «διχοτόμηση» της Γάζας και ο «ιστός της αράχνης» [vid]
Μαίνονται σφοδρές οι χερσαίες μάχες, στη Λωρίδα της Γάζας, με τον IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) να επιχειρεί να κόψει στα δύο τη Γάζα, και προοδευτικά να καταστρέψει τον «ιστό της αράχνης»

Μαίνονται σφοδρές οι χερσαίες μάχες, στη Λωρίδα της Γάζας, με τον IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) να επιχειρεί να κόψει στα δύο τη Γάζα, και προοδευτικά να καταστρέψει τον «ιστό της αράχνης» δηλαδή τα δαιδαλώδη τούνελ της Χαμάς που «αιμοδοτούν» με όπλα και εφόδια την οργάνωση παρέχοντας κάλυψη και δυνατότητα αιφνιδιασμού.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι έχει επεκτείνει σημαντικά τόσο τον αριθμό των δυνάμεών του στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όσο και την περιοχή στην οποία επιχειρεί. Ο στόχος των επιπλέον δυνάμεων είναι να «διχοτομήσουν» τη λωρίδα προκειμένου να διασπάσουν τις δυνάμεις της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και την ίδια την Πόλη της Γάζας, από την υπόλοιπη λωρίδα. Οι δυνάμεις που εισήλθαν στη λωρίδα συνάντησαν αντίσταση και πολλά μέλη της Χαμάς εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Κατά τη διάρκεια των εμπλοκών με τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας, αρκετές τρομοκρατικοί πυρήνες που προσπάθησαν να επιτεθούν στις ισραηλινές δυνάμεις αναχαιτίστηκαν από στρατεύματα του IDF, με την υποστήριξη ελικοπτέρων της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και drones, τονίζεται. Τα στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τρομοκρατικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων και άλλων θέσεων εκτόξευσης. Επιπλέον, ο IDF αναφέρει ότι σκότωσε τέσσερα ηγετικά στελέχη της Χαμάς τις τελευταίες ώρες. 

Ισραηλινά άρματα μάχης εισήλθαν σύμφωνα με μαρτυρίες το πρωί της Δευτέρας στα περίχωρα της Πόλης της Γάζας, ενώ βρισκόμαστε στην 24η μέρα του πολέμου. Τα ισραηλινά τανκς απέκοψαν βασικό οδικό άξονα από τα βόρεια προς τα νότια της κατεστραμμένης Γάζας. 

Οι μάρτυρες λένε ότι τανκς εθεάθησαν στην περιοχή Ζεϊτούν. «Έχουν αποκόψει τη λεωφόρο Σαλαχεντίν και πυροβολούν εναντίον οποιοδήποτε όχημα προσπαθήσει να την περάσει», δήλωσε ένας κάτοικος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments