Πολιτική

Άδωνις: Δεν φορολογείται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Άδωνις: Δεν φορολογείται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Άδωνις: «Όποιος πραγματικά θέλει να βρει δουλειά, βρίσκει»

Στις ευεργετικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρεται, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα σχετικά με το εάν θα υπάρξει φορολόγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εργασίας είναι κατηγορηματικός, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση φορολόγησης του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Το νομοσχέδιο δεν έχει να κάνει με το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Το νομοσχέδιο έχει να κάνει με τη διαδικασία καθορισμού των όρων των επαγγελματικών ταμείων. Είναι για όσους συμμετέχουν σε επαγγελματικά ταμεία. Έως σήμερα η φορολόγηση ήταν στο μηδέν, αλλά πλέον θα υπάρχει μια κλιμακωτή φορολόγηση αναλόγως των χρόνων παραμονής στο σύστημα».

Μιλώντας, ακόμη, για τους εργαζόμενους συνταξιούχους και για το εάν τα κίνητρα που δίνει το νέο νομοσχέδιο σε αυτούς για να εργάζονται λειτουργήσουν στην πράξη ως αντικίνητρα για όσους αναζητούν εργασία, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «σήμερα, στην Ελλάδα, κάποιος που θέλει πραγματικά να βρει δουλειά, βρίσκει δουλειά. Οι δουλειές, οι οποίες προσφέρονται, είναι πολλών ειδών. Υπάρχουν δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας παραπονούνται για έλλειψη εργατικών χεριών. Και είναι οξύμωρο όλοι οι κλάδοι της οικονομίας να παραπονούνται για έλλειψη εργατικών χεριών και η ανεργία να βρίσκεται κοντά στο 11%. Το πρόβλημα στην αγορά εργασίας δεν είναι η ανεργία, αλλά η έλλειψη εργατικών χεριών»

Σχετικά με τον νέο τρόπο έκδοσης των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει πως «το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να εκδίδουμε τις επικουρικές συντάξεις πιο γρήγορα. Θα μπορέσουμε να εκδώσουμε 14.000 συντάξεις στο δημόσιο. Κάθε μήνα πάμε ολοένα και καλύτερα. Έχουμε μειώσει κατά πολύ τις επικουρικές συντάξεις και είμαστε σε πολύ καλό σημείο».

Τέλος, ως προς τη ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ, αναφέρεται ότι «σήμερα, κάποιος μπορεί να έχει 27 χρόνια ένσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τα τελευταία πέντε – έξι χρόνια, μπορεί να έχει χρεωκοπήσει και επειδή το όριο είναι πάνω από τις 20.000, δεν μπορεί να πάρει σύνταξη. Αυτό είναι άδικο και αυξάνουμε το όριο στις 30.000, κάτι που σημαίνει περίπου μια δεκαετία χωρίς καταβολή ενσήμων. Και επίσης γίνεται μια δοσοποίηση αυτού του χρέους και έτσι θα διευκολύνονται ακόμη περισσότερο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments