Αθλητισμός

Ναν: Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό – Η θέση που θα φανεί χρήσιμος [vid]

Ναν: Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό – Η θέση που θα φανεί χρήσιμος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: twitter panathinaikos bc,Η βόμβα έσκασε από τον Παναθηναϊκό, δια στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μία ημέρα μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League

Η βόμβα έσκασε από τον Παναθηναϊκό

Η βόμβα έσκασε από τον Παναθηναϊκό, δια στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μία ημέρα μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο μεγαλομέτοχος των “πράσινων” ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram ότι το “τριφύλλι” συμφώνησε με τον Κέντρικ Ναν (28 χρονών, 1.91 μέτρα).

Ο Κέντρικ Ναν γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1995. Έχει ύψος 1.91 μέτρα και είναι combo γκαρντ, αγωνίζεται δηλαδή στις δύο θέσεις των γκαρντ. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft 2018 μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο του Όκλαντ, ωστόσο κατάφερε μέσω της G-League να κερδίσει μία θέση στο NBA την σεζόν 2019/20.

Στην καριέρα του στο NBA φόρεσε τις φανέλες των Μαϊάμι Χιτ (2019-2021), Λ.Α Λέικερς (2022/23, έχασε όλη την σεζόν 2021/22 λόγω τραυματισμού) και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (2022/23), παίζοντας συνολικά σε 193 παιχνίδια (113 ως βασικός) έχοντας 12.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ μέσο όρο με 36.2% στα τρίποντα σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Το φετινό καλοκαίρι ο Ναν ήταν free agent και είχε μπει στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και της Αρμάνι Μιλάνο, ωστόσο είχε αποφασίσει πρώτα να περιμένει να βρει συμβόλαιο στο NBA. Μην βρίσκοντας ωστόσο κάποια ομάδα, άρχισε να κοιτάζει προς την Ευρώπη τις τελευταίες 10 ημέρες. Μάλιστα – όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Game Night μετά το ντέρμπι “αιωνίων”, χθες (30/10), Δευτέρα, βρέθηκε στο επίκεντρο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με τους “πράσινους” να τον κάνουν τελικά δικό τους.

Το γεγονός ότι ήταν free agent το προηγούμενο καλοκαίρι και ταυτόχρονα στόχος του Ολυμπιακού και της Αρμάνι, στον αρχικό σχεδιασμό τους, αποδεικνύει ότι είναι παίκτης που μπορούσε κάλλιστα να μπεί στο βασικό ρόστερ ομάδων που ήθελαν ενίσχυση στον ρόλο της δημιουργίας, έστω και αν ο Ναν δεν είναι κλασσικός πλει μέικερ, αλλά έχει τον χαρακτηρισμό του combo στο βιογραφικό του, γιατί μπορεί να αγωνιστεί περισσότερο ως shooting guard και επικουρικά να εκτελέσει καθήκοντα στην θέση του play maker.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments