Διεθνή

Το αντιδυτικό κήρυγμα Νασράλα

Το αντιδυτικό κήρυγμα Νασράλα
Το αντιδυτικό διάγγελμα του επικεφαλής της Χεζμπολάχ.

Με απειλές και προειδοποιήσεις εναντίον τουΙσραήλ, των ΗΠΑ και του δυτικού κόσμου συνολικά  και μεγαλοστομίες υπέρ της Χαμάς ήταν γεμάτο το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης του Λιβάνου απείλησε με κλιμάκωση του πολέμου, θεωρώντας πως μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα». Ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ επιδιώκει στόχους στη Γάζα «που δεν μπορεί να επιτύχει» και δεν παρέλειψε να επιρρίψει στις ΗΠΑ την ευθύνη για τον πόλεμο.

Ο Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του επαινώντας τους “μάρτυρες” της Χεζμπολάχ και άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν. “Αρχίζω εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη εδώ στο Λίβανο και συγχαίρω τους αγαπημένους σας που τιμήθηκαν με μαρτυρικό θάνατο”.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εξέφρασε επίσης τα “συλλυπητήρια και τα συγχαρητήριά του” στις οικογένειες των νεκρών στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

“Πρόκειται για έναν συνεχή αγώνα σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι ο πιο προφανής, ο πιο ειλικρινής, ο πιο ευγενής αγώνας. Η αληθινή μας δύναμη βρίσκεται στην ακλόνητη πίστη μας, την ακλόνητη πεποίθηση, την αφοσίωση και τη δέσμευσή μας στον αγώνα”, πρόσθεσε.

Και πρόσθεσε: “Κάνουμε έναν αγώνα με απόλυτη νομιμότητα. Δεν υπάρχει τέτοιος αγώνας όπως ο αγώνας εναντίον των Σιωνιστών”, τονίζοντας ότι η “ιερή και μεγάλη” επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν “100% παλαιστινιακή” και “εντελώς μυστική”, ακόμη και από τους συμμάχους. Εξήρε την απόφαση της Χαμάς, προσθέτοντας ότι “ο αγώνας είναι εξ ολοκλήρου παλαιστινιακός, για τον παλαιστινιακό λαό και δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε περιφερειακό ζήτημα”.

Επέμεινε επίσης ότι το Ιράν υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, αποκαλώντας τες “κινήματα αντίστασης”, αλλά δεν επιβάλλει τις δικές του επιλογές σε αυτές τις ομάδες, ενώ ξεκαθάρισε ότι, όσον αφορά τους ομήρους, “το Ισραήλ μπορεί να τους πάρει πίσω μόνο μέσω διαπραγματεύσεων”. “Χρειάστηκε ένα μεγάλο γεγονός για να κλονιστεί η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, ο σφετεριστής και οι υποστηρικτές του. Και έτσι πραγματοποιήθηκε η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου”, σημείωσε, τονίζοντας ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν ένας πολιτικός, στρατιωτικός και γεωπολιτικός “σεισμός” με στρατηγική και υπαρξιακή σημασία για το Ισραήλ και θα αφήσει το στίγμα του στο παρόν και το μέλλον του Ισραήλ.

“Πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ της ανθρωπότητας και της βαρβαρότητας, που εκπροσωπείται από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Βρετανία”, συνέχισε, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ “εργαλείο που οι ΗΠΑ το χρησιμοποιούν”.

Ο ηγέτης της λιβανέζικης τρομοκρατικής οργάνωσης περιέγραψε επίσης δύο στόχους: ο πρώτος είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και ο δεύτερος είναι να κερδίσει η Χαμάς αυτόν τον πόλεμο, τονίζοντας ότι “ο πόλεμος είναι μια αποφασιστική μάχη που πρέπει να κερδίσει η Χαμάς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments