Διεθνή

Ηγέτης Χεζμπολάχ: «100% παλαιστινιακή η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» – «Απέτυχε στρατιωτικά το Ισραήλ» [vid]

Ηγέτης Χεζμπολάχ: «100% παλαιστινιακή η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» – «Απέτυχε στρατιωτικά το Ισραήλ» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot, Μπορεί η Χεζμπολάχ να έχει εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις προς το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, ωστόσο ο ηγέτης της οργάνωσης δεν είχε τοποθετηθεί ακόμη.

Ο Χασάν Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του επαινώντας «τους πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ 

Την πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς πραγματοποίησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Μπορεί η Χεζμπολάχ να έχει εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις προς το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, ωστόσο ο ηγέτης της οργάνωσης δεν είχε τοποθετηθεί ακόμη.

Ο Χασάν Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του επαινώντας «τους πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν. Παράλληλα χαρακτήρισε ανόητο το Ισραήλ. «Ξεκινώ προσφέροντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου», είπε.

Ο Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ μπήκε στη μάχη στις 8 Οκτωβρίου, την επομένη της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Είπε ότι η καθημερινή ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των λιβανικών συνόρων μπορεί να φαίνεται μέτρια, αλλά είναι πολύ σημαντική, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ανταλλαγή πυρών από το 1948. Ο Νασράλα επιβεβαίωσε επίσης ότι 57 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Όπως είπε, η περαιτέρω κλιμάκωση των επιχειρήσεων στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα είναι μία ισχυρή πιθανότητα. Ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τυχόν κινητοποίηση μαχητών.

Σημειώνεται πως όπως μεταδίδει το Sky News, ο Νασράλα δεν δίνει ομιλία αυτοπροσώπως και πως πρόκειται για μετάδοση από άγνωστο σημείο καθώς φοβάται το ενδεχόμενο δολοφονίας και την αναγνώριση της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται. Δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από το 2011. «Η μάχη συνεχίζεται»

Ο Χασάν Νασράλα εκφράζει την “ευγνωμοσύνη” του σε όσους στην Υεμένη και το Ιράκ “συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη”. Είπε ότι η πλημμύρα Αλ Άκσα, όπως ονομάζει η Χαμάς τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ, έχει επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Η μάχη συνεχίζεται, είπε ο Νασράλα.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εξέφρασε επίσης «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ, οι οποίες, όπως είπε , «επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης».

«Πρόκειται για μια αδιάλειπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι η πιο προφανής, η πιο ειλικρινής και η πιο ευγενής», είπε και συμπλήρωσε: «Η αληθινή μας δύναμη έγκειται στην ακλόνητη πίστη μας, στην ακλόνητη πεποίθησή μας, στην αφοσίωση και τη δέσμευσή μας στον σκοπό».

100% παλαιστινιακή η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ περιγράφει την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τη σύγκρουση ως “μεγάλη” και “ιερή”, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε “100% από Παλαιστίνιους”.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσκληθεί σε μια συγκέντρωση στην αυλή ενός σχολείου στη δυτική Βηρυτό – απ’ όπου ο Sparks κάνει ρεπορτάζ – για να ακούσουν τις παρατηρήσεις του Νασράλα, αν και πρόκειται για προηχογραφημένη μετάδοση.

Σεισμός στο Ισραήλ, μυστική η επιχείρηση της Χαμάς

«Η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτό που εξασφάλισε την επιτυχία της επιχείρησης «Πλημμύρα της Ταξιαρχίας Αλ Ακσά » (Al Aqsa Flood) στις 7 Οκτωβρίου». «Δεν μας ενόχλησε η απόκρυψη του σχεδίου της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς», είπε.

“Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα ταρακούνησε τη σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και τότε έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου” είπε.

Συνεχίζοντας είπε: Η επιχείρηση Al-Aqsa Flood οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ. Έχει στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις και θα αφήσει τα αποτελέσματά της στο παρόν και το μέλλον του Ισραήλ. Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία επί των φατριών της αντίστασης και οι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης. Τίποτα δεν ξεκίνησε καν και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσιά τους, τα δισεκατομμύριά τους για να υποστηρίξουν αυτή την παράνομη οντότητα».

Θεωρεί επίσης την απόφαση της παλαιστινιακής σουνιτικής ομάδας (Χαμάς ) να ξεκινήσει την επιχείρηση «Πλημμύρα των μαρτύρων του Αλ Ακσά (Al Aqsa Flood) σωστή, σοφή και θαρραλέα, προσθέτοντας παράλληλα ότι έγινε τη σωστή χρονική στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments