Ελλάδα

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα – Κλειστό το Ρίο – Αντίρριο [vid]

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα – Κλειστό το Ρίο – Αντίρριο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (THEBEST.GR/EUROKINISSI)

Σοβαρά προβλήματα στην δυτική Ελλάδα έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας Ciaran. Τα σοβαρότερα εντοπίζονται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από τη νύχτα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το epiruspost.gr, προβλήματα κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Για τον λόγο αυτό, μέχρι στιγμής έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία και στον δρόμο Δελβινακίου- Πωγωνιανής. Κινήθηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν χώματα και πέτρες και να αποκατασταθεί η βατότητα του οδικού δικτύου.

Ζημιές στο Μέτσοβο

Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν από νωρίτερα την κοπή και την απομάκρυνσή τους.

Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σημειώνονται καταπτώσεις και όσοι κινούνται με οχήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, με τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας να δουλεύουν ασταμάτητα σε όλα τα σημεία για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο.

Κίνδυνος κατολισθήσεων στην Κέρκυρα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές και στην Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ενώ εφιστούν την προσοχή των πολιτών για τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε όλη την έκταση του νησιού εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσηγς και των ισχυρών ανέμων

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, έχουν προκληθεί μερικές κατολισθήσεις στον κεντρικό δρόμο προς Στρινύλα στα βόρεια του νησιού.

«Κόκκινος συναγερμός» και στην Πάτρα

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Πάτρα, έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν τα πρώτα προβλήματα. Συγκεκριμένα, δένδρα ξεριζώθηκαν σε Άγιο Βασίλειο, Ρίο, καθώς και στην περιοχή του Ακταίου, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Σύμφωνα με το tempo24.news, από την πτώση των δένδρων δεν κινδύνεψαν πολίτες, ενώ στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των κορμών, καθώς και Αστυνομικοί για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

«Οχυρώνονται» οι καταστηματάρχες στην Πάτρα

Το κέντρο της πόλης, ιδίως το κομμάτι Όθωνος Αμαλίας, Αγίου Ανδρέου και Ρήγα Φεραίου, έχει πλημμυρίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο φορές και οι καταστηματάρχες αυτή τη φορά έλαβαν αρκετά νωρίτερα τα μέτρα τους για να μην δουν τις περιουσίες τους να πλήττονται ξανά από έντονες βροχοπτώσεις.

Υπό τον φόβο, λοιπόν, μιας τρίτης πλημμύρας,΅ήδη από την Παρασκευή «οχύρωσαν» τα μαγαζιά τους με τσουβάλια γεμάτα με άμμο που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα για τα νερά της βροχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments