Πολιτική

Άδωνις: Ταχύτερος ο χρόνος απονομής της σύνταξης [vid, pics]

Άδωνις: Ταχύτερος ο χρόνος απονομής της σύνταξης [vid, pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, Γρηγορότερη πρόκειται να είναι η απονομή της σύνταξης, διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή παρέμβασή του.

«Στόχος μου να φτάσουμε στις κάτω από 15.000 εκκρεμείς συντάξεις»

Γρηγορότερη πρόκειται να είναι η απονομή της σύνταξης, διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας στοχεύει στην πιλοτική χρήση της υπηρεσίας του 1555 και να συντομεύσει, με αυτόν τον τρόπο, τους χρόνους για την έκδοση και την απονομή σύνταξης.

«Θα κάνουμε μια πιλοτική εφαρμογή του 1555. Θα χρησιμοποιήσω πιλοτικά τον αριθμό σε χίλιους συνταξιούχους. Το 1555 είναι μια εξαιρετική υπηρεσία», υπογραμμίζει ο υπουργός, ο οποίος συμπληρώνει πως «οι συνταξιούχοι θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για τα έγγραφα που απαιτούνται και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν τη σύνταξή τους. Περιμένουμε την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αμέσως μόλις λάβουμε την έγκριση από την ανεξάρτητη αρχή, θα εφαρμόσουμε πιλοτικά τον αριθμό 1555. Βέβαια, εκκρεμείς συντάξεις θα υπάρχουν πάντα, αλλά στόχος μας είναι να φθάσουμε στις 15.000 εκκρεμείς συντάξεις και κάτω».

Μιλώντας για την ιδιαίτερη περίπτωση της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ενημερώνει ότι «στη συμπρωτεύουσα υπήρχε σημαντικό στοκ εκκρεμών συντάξεων. Ανέβηκα προσωπικώς στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκροτήσαμε ειδικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτό που έχουμε και λειτουργεί στην Αθήνα. Και ήδη οι συντάξεις έχουν ξεκολλήσει και έως το τέλος του έτους, θα έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους τους».

Σε σχέση με το επίδομα μητρότητας, ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει πως «έγινε εξομοίωση του επιδόματος μητρότητας προς όφελος των γυναικών που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αγρότισσες. Έτσι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότισσες λαμβάνουν το ίδιο επίδομα μητρότητας με τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίδρυσε υπουργείο για την Οικογένεια με επικεφαλής την κυρία Σοφία Ζαχαράκη», υπενθύμισε ο Άδωνις, «ο Κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευαισθησία στις γυναίκες και τα ζητήματα που τις απασχολούν και είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσει γενικευμένο επίδομα μητρότητας».

«Επίσης το επίδομα μητρότηττας ενισχύει γενικά τις γυναίκες και αυτό είναι μια λύση στο δημογραφικό. Και το δημογραφικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας. Είναι πρόβλημα εθνικό και κοινωνικό, αφού ο πληθυσμός μας φθίνει», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η χήρα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποια σύνταξη του συζύγου της θα λαμβάνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments