Πολιτική

Άδωνις: Λογική η διάρθρωση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη [pics]

Άδωνις: Λογική η διάρθρωση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Bluesky, Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κινείται σε θετική κατεύθυνση ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, υποστηρίζει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής περιλαμβάνει πολλά μέτρα

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κινείται σε θετική κατεύθυνση ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, υποστηρίζει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη διάρθρωση του νόμου Χατζηδάκη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογραμμίζει ότι αυτή είναι πολύ λογική, ο νόμος Χατζηδάκη προβλέπει ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών. Και μου φαίνεται λογικό ένας ελεύθερος επαγγελματίας να έχει μηνιαίο εισόδημα ίσο με το βασικό μισθό. Όποιος ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει εισόδημα κάτω από το μέσο μισθό για πολλά χρόνια είναι προβληματικό να διατηρεί την ίδια εργασία.

«Επιπλέον», σπεύδει να συμπληρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν είναι το μοναδικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής. Είναι ένα βήμα και ένα μέτρο κατά της φοροδιαφυγής. Ο αγώνας εναντίον της φοροδιαφυγής περιλαμβάνει και άλλα μέτρα πέραν του νομοσχεδίου Χατζηδάκη».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή τους αναφορικά με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο Άδωνις δέχεται πως «το οριζόντιο τεκμήριο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, ο πλέον ενδεδειγμένος. Τα οριζόντια τεκμήρια με βρίσκουν σκεπτικό. Όμως, δεν μπορώ να δεχθώ πως ένας ελεύθερος επαγγελματίας λειτουργεί την επιχείρησή του επί μία δεκαετία και ζει με ένα μηνιαίο εισόδημα μικρότερο από τον κατώτατο μισθό».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο υπουργός Εργασίας προσθέτει: «Αναγνωρίζω ότι το νομοσχέδιο δεν περιλαμβανόταν στις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, η πάλη της κυβέρνησης εναντίον της φοροδιαφυγής ήταν και παραμένει προτεραιότητα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Πρόκειται για έναν αγώνα που διαρκώς δίνουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments