Πολιτική

Ανδρουλάκης – Κασσελάκης: Η συνάντηση, η διαρροή και η ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης – Κασσελάκης: Η συνάντηση, η διαρροή και η ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η πρώτη θεσμική συνάντηση των δύο αρχηγών και ψηλάφηση κοινών αντιπολιτευτικών τόπων.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η συνάντηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και του κ. Στέφανου Κασσελάκη, με τους δύο αρχηγούς να ανταλλάσσουν απόψεις για τα πιο σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας και να αναζητούν κοινούς αντιπολιτευτικούς τόπους.

Ιδιαίτερα, η συνάντηση ξεκίνησε στις 4:00 μ.μ., με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υποδέχεται στο γραφείο του στo Κοινοβούλιο τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο τους μπροστά στις κάμερες συμφώνησαν ότι υφίσταται ζήτημα σχετικά με την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συνάντηση», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, στην προσφώνησή του λέγοντας ότι θα υπάρχει συζήτηση για τα μεγάλα θέματα, τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα αλλά και τα εθνικά θέματα. «Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πρέπει να λειτουργούν σε ένα κλίμα συναίνεσης, όπου είναι δυνατόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «ακούμε πάνω απ’ όλα τον κόσμο. Και ο κόσμος θέλει λύσεις. Και από την πλευρά μας, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές. Αυτό είναι το πολύ βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό, το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών».

Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τον τρόπο συγκρότησης των Ανεξάρτητων Αρχών με πλειοψηφία 3/5, ενώ εξέφρασε την απορία του με τον τρόπο που λειτουργεί, χωρίς μια ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. 

«Τα 3/5 είναι επί της ουσίας για να υπάρχει μία συναίνεση μεταξύ των κομμάτων», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης που προανήγγειλε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία. 

Μετά το πέρας της συνάντησης των αρχηγών του δεύτερου και τρίτου σε εκλογική δύναμη κόμματος, υπήρξε μια κοινή διαρροή, μια διαρροή προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η οποία “συνυπογράφεται” από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Με βάση το κείμενο της εν λόγω διαρροής, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των επισυνδέσεων.

Η τροπή αυτή στην εξέλιξη της συνάντησης των δύο αρχηγών συμπίπτει με την πρόθεση της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προτάξει, μέσα στο προσεχές διάστημα, μια περισσότερο διεκδικητική ατζέντα.

Στην οπτική αυτή, η έμφαση της Κουμουνδούρου και του κ. Κασσελάκη προσωπικά πρόκειται να δοθεί σε ζητήματα που αφορούν τις επισυνδέσεις, καθώς επίσης και την καθημερινότητα των πολιτών. Η καθημερινότητα και η αποτελεσματική αναχαίτιση των προβλημάτων των πολιτών τίθενται ολοένα και περισσότερο  στο επίκεντρο των επισκέψεων και επαφών του Στέφανου Κασσελάκη.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να δώσει την πολιτική μάχη δίπλα στους πολίτες, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, όπως αυτή εννοείται από τον κ. Κασσελάκη και τους “νεοπροεδρικούς”, αλλά και καταθέτοντας προοδευτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη δημιουργία ενός πραγματικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, την υπεράσπιση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments