Αθλητισμός

Έντρικ: Το 17χρονο παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου [vid]

Έντρικ: Το 17χρονο παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, H Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει τα… ραντάρ της στη Βραζιλία και στοχεύει στην απόκτηση των κορυφαίων ταλέντων που παράγει η «χώρα του καφέ», μιας και διαθέτει το κορυφαίο τμήμα σκάουτινγκ στη Λατινική Αμερική.

Το παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου στα χνάρια του Ρονάλντο και στην εθνική, λίγους μήνες πριν το «άλμα» των 70.000.000 ευρώ για την Ευρώπη και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει τα… ραντάρ της στη Βραζιλία και στοχεύει στην απόκτηση των κορυφαίων ταλέντων που παράγει η «χώρα του καφέ», μιας και διαθέτει το κορυφαίο τμήμα σκάουτινγκ στη Λατινική Αμερική.

Μόνο στον 21ο αιώνα η «βασίλισσα» έχει αποκτήσει παίκτες όπως ο Ρομπίνιο, ο Μαρσέλο, ο Σισίνιο, ο Κασεμίρο, ο Ροντρίγκο, ο Βινίσιους, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου του 2022 αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνει μια κίνηση ανάλογη με τις παραπάνω. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της 25.000.000 + 35.000.000 ευρώ για να τα δώσει στην Παλμέιρας για την απόκτηση ενός άγνωστου τότε 16χρονου.

Ο λόγος για τον Έντρικ, ο οποίος υπέγραψε με τους «μερένχες» και θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι το καλοκαίρι του 2024 για να ενσωματωθεί στη Ρεάλ. Πέρα από τα 60.000.000 ευρώ στη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται άλλα 12.000.000 ευρώ σε μορφή μπόνους για το νέο «παιδί-θαύμα» του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ έκανε κίνηση-ματ με την απόκτηση του, με τον Έντρικ μέσα σε αυτό το διάστημα να έχει καταφέρει να «εκτοξεύσει» την αξία του, να είναι πρωταγωνιστής της Παλμέιρας τη φετινή σεζόν και να έχει πετύχει και 8 γκολ στο Brazileirao σε 25 εμφανίσεις.

Το μεγαλύτερο του επίτευγμα όμως είναι χωρίς αμφιβολία αυτό που συνέβη πριν λίγα 24ωρα, καθώς ο 17χρονος επιθετικός κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην εθνική Βραζιλίας και έγραψε ιστορία. Αυτό γιατί έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που καλείται στη «σελεσάο» μετά τον Ρονάλντο το 1993, κάτι που δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να «λάμψει».

Τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν… Φαινόμενο

Ο Έντρικ αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ στη Λατινική Αμερική και πιθανότατα και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και η Ρεάλ τον «καπάρωσε». Για την ηλικία του έχει απίστευτα φυσικά και σωματικά προσόντα, είναι πανέξυπνος και κυρίως είναι γρήγορος, δυνατός και εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία στην πισίνα σχετικά με το πόσο γυμνασμένος είναι για την ηλικία του και κυρίως τα πόδια του, με τους τετρακεφάλους του σε ηλικία 16 χρονών να… τρομάζουν.

Έχει τρομακτικά παρόμοιο στιλ με τον σπουδαίο Βραζιλιάνο φορ, Ρονάλντο και για αυτό τον λόγο θεωρούν ότι είναι ο επόμενος μεγάλος επιθετικός από τη «χώρα του καφέ». Παράλληλα, συγκρίνεται ακόμη και με τον Εμπαπέ, ενώ δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς.

Αν απλά παρακολουθήσει κανείς κάποιο παιχνίδι της Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, μπορεί να αντιληφθεί ότι ο Έντρικ κάνει τη διαφορά. Δεν μπορεί να του πάρει την μπάλα από τα πόδια κανείς, δεν πέφτει κάτω με τίποτα, μπορεί να ντριμπλάρει σε τηλεφωνικό θάλαμο και το πιο σημαντικό από όλα: Βρίσκει δίχτυα με οποιονδήποτε τρόπο.

Επαγγελματίας ετών… 15 και πρωταγωνιστής στα 17

O Έντρικ Φελίπε Μορέιρα Ντε Σόουζα, είναι γεννημένος στην Τανγκουατίνγκα στην Μπραζίλια και έπαιζε όπως συνηθίζεται στη Βραζιλία, σε αλάνες. Όλα αυτά μέχρι να αναλάβει ο πατέρας του χρέη μάνατζερ του ουσιαστικά, μιας και έδειχνε ότι έχει πολλά θετικά στοιχεία για να αγωνιστεί.

Η οικογένεια δεν είχε να φάει, ο πατέρας του ψάχτηκε για να βρει λύση και το 2016 με τη βοήθεια της Παλμέιρας έκανε το πρώτο του όνειρο πραγματικότητα, αφού βρήκε ομάδα τοπ επιπέδου στη χώρα και μετακόμισαν οικογενειακώς. Εκεί ο Έντρικ ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του, η Παλμέιρας τον βοήθησε να εξελιχθεί και να θεωρηθεί το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας.

Το συγκλονιστικότερο όλων είναι πως έγινε επαγγελματίας σε ηλικία μόλις 15 ετών και έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στις 7 Οκτωβρίου του 2022, όταν ακόμη ήταν 16 χρονών. Αγωνίζεται κυρίως ως σέντερ φορ και πέρσι μέτρησε 7 συμμετοχές, με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Τη φετινή σεζόν έχει βγει μπροστά για τα καλά και είναι πρωταγωνιστής της Παλμέιρας στη «μάχη» για τον δεύτερο σερί τίτλο. Έχει 25 συμμετοχές και 8 τέρματα, ενώ πέτυχε ένα κομβικό γκολ και μάλιστα απίστευτης ομορφιάς στο παιχνίδι με την Μποταφόγκο πριν μια βδομάδα, που έβαλε «φωτιά» ξανά στο πρωτάθλημα.

Ο Έντρικ μέσα σε δύο χρόνια λοιπόν εκπληρώνει όλα του τα όνειρα και δείχνει ικανός να φτάσει στην κορυφή. Πρώτα το ντεμπούτο του με την Παλμέιρας, μετά η μυθική μεταγραφή στη Ρεάλ (απαγορεύεται η μεταγραφή από χώρα σε χώρα όσο είναι ανήλικος, για αυτό θα πάει το καλοκαίρι στην Ισπανία, όταν γίνει 18) και φυσικά το «κερασάκι στην τούρτα», που είναι η κλήση στην εθνική Βραζιλίας.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments