Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Στόχος η ανασύνταξη στο Λονδίνο [vid]

Ολυμπιακός: Στόχος η ανασύνταξη στο Λονδίνο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364868] EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΟΣΦΠ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Γουέστ Χαμ

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Λίγες μέρες μετά την βαριά ήττα απέναντι στον ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από τη Γουέστ Χαμ (9/11, 22:00, COSMOTE SPORT 6HD) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Το εμπόδιο υψηλό, όμως ο Ολυμπιακός έχει ήδη νικήσει μία φορά τα σφυριά στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυτό που συνέβη απέναντι στον Δικέφαλο, να πάρουν διδάγματα από αυτά που δεν έκαναν σωστά και να τα χρησιμοποιήσουν στο δύσκολο παιχνίδι του Λονδίνου.

“Το πιο σημαντικό να μαθαίνεις από τα λάθη. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο η νίκη, αλλά και οι άσχημες στιγμές. Οι μεγάλοι αθλητές όπως ο Ναδάλ έγιναν πρωταθλητές μέσα από άσχημες στιγμές” ανέφερε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης.

Η σημασία του παιχνιδιού

Το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία. Την δεδομένη στιγμή οι ερυθρόλευκοι είναι στην 3η θέση, όπου οδηγεί στα μπαράζ της φάσης των 16 του Conference League. Ο Ολυμπιακός θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να παραμείνει στο Europa League, έστω και μέσω της πρώτης θέσης.

Η νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκης έδωσε ώθηση, όμως απαιτείται αποτέλεσμα τόσο στην Αγγλία, όσο και με τους Σέρβους στο παιχνίδι που ακολουθεί. Μόνο τότε μπορεί να ελπίζει ρεαλιστικά στη μάχη του Europa League, ειδάλλως απλά διασφαλίζεται για τον υποβιβασμό κατά μία διοργάνωση.

Πάντως, σε περίπτωση που ηττηθεί από τα σφυριά και η Φράιμπουργκ νικήσει κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα, τότε ο Ολυμπιακός δεδομένα δεν θα μπορεί να τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το πλάνο του Μαρτίνεθ για το δύσκολο παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο γήπεδο του παιχνιδιού, με τον Μαρτίνεθ να καταστρώνει τα τελικά του πλάνα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ακόμη δίλημμα όσον αφορά τον σχηματισμό, με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου.

Έτσι, ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Ο Ρέτσος έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο κέντρο της άμυνας και από εκεί και πέρα υπάρχει δίλλημα για Πορόζο ή Ντόη. Ο Ορτέγκα θα επιστρέψει στα αριστερά, ενώ ο Ροντινέι θα αγωνιστεί στην δεξιά αμυντική πλευρά.

Στον άξονα ο Μαρτίνεθ αναμένεται να μείνει πιστός στο δίδυμο Έσε – Καμαρά, με τον Ιμπόρα να είναι διαθέσιμος, αλλά όχι σε θέση να βοηθήσει από την αρχή. Σε περίπτωση σε 4-3-3 ο Αλεξανδρόπουλος θα συμπληρώσει την τριάδα στον άξονα, ενώ στο 4-4-2, τότε ο Μασούρας θα αγωνιστεί κοντά στον φορ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα μπορούσε μάλιστα να χρησιμοποιηθεί -στα άκρα για παράδειγμα – ακόμη κι αν ο Μαρτίνεθ επιλέξει τριάδα στον άξονα.

Ο Ποντένσε και ο Φορτούνης είναι τα φαβορί για να παραταχθούν στα δύο επιθετικά άκρα, ενώ για τη θέση του κεντρικού επιθετικού μάχονται οι Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς. Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και αν ετοιμάζει κάποια έκπληξη.

Πηγή: sport24.gr//Κώστας Αυγουστάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments