EDITOR'S PICK

Νότια Κορέα: Ρομπότ σκότωσε εργαζόμενο – «Ισως τον μπέρδεψε με κιβώτιο»

Οι αισθητήρες του ρομπότ ήταν σχεδιασμένοι για να αναγνωρίζουν κιβώτια και, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου, ο τεχνικός πλησίασε το μηχάνημα κρατώντας ένα κιβώτιο στα χέρια

Οι αισθητήρες του ρομπότ ήταν σχεδιασμένοι για να αναγνωρίζουν κιβώτια και, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου, ο τεχνικός –που ήταν 40 ετών– πλησίασε το μηχάνημα κρατώντας ένα κιβώτιο στα χέρια, κάτι που ενδέχεται να πυροδότησε λάθος ενεργοποίησή του.

Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή που μίλησε σε καθεστώς ανωνυμίας, η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται δυστυχήματα σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις μετά από σφάλματα ασφαλείας. Τον Μάρτιο, ένα ρομπότ κατασκευής συνέθλιψε και τραυμάτισε σοβαρά έναν εργαζόμενο που εξέταζε το μηχάνημα σε ένα εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Gunsan. Πέρυσι, ένα ρομπότ που είχε εγκατασταθεί κοντά σε έναν ιμάντα μεταφοράς συνέθλιψε θανάσιμα έναν εργαζόμενο σε εργοστάσιο γάλακτος στην Pyeongtaek.

Πηγή: Associated Press