Πολιτική

Άδωνις: Όχι στην πολιτική εκμετάλλευση των Τεμπών [vid, pics]

Άδωνις: Όχι στην πολιτική εκμετάλλευση των Τεμπών [vid, pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI,Στο ζήτημα σχετικά με την παραποίηση και διαστρέβλωση των δηλώσεών του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αναφέρθηκε, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μόνο ένας άκαρδος δεν συγκινείται για το θλιβερό δυστύχημα

Στο ζήτημα σχετικά με την παραποίηση και διαστρέβλωση των δηλώσεών του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αναφέρθηκε, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υποστήριξε πριν από ελάχιστη ώρα στη Βουλή: «Αναγκάζομαι να έρθω στη Βουλή και να κάνω αυτήν την τοποθέτηση μετά από την παρέμβαση του κυρίου Κατρίνη και μεσολαβήσασα εν τω μεταξύ την τοποθέτηση του κυρίου Κασσελάκη. Αμφότεροι ζήτησαν την αποπομπή μου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δήθεν χθεσινές αποτρόπαιες δηλώσεις μου, ότι ο Ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η εμπειρία μου, τηλεοπτική και ραδιοφωνική, θα έπρεπε να με προστατεύσει και να έχω αντιληφθεί τη διαστρέβλωση που για μικροκομματικούς λόγους θα έκαναν την επόμενη στιγμή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, αγνοώντας τον πόνο των θυμάτων για τα οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται.

Προφανώς, ποτέ δεν είπα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο. Εγώ το μόνο που είπα και ευχαριστώ τον κ. Δελατόλλα για την ερώτηση που μου έθεσε στον Real FM και ο κ. Δελατόλλας είπε πως ο κύριος Γεωργιάδης ποτέ δεν είπε αυτό που του καταλογίζουν. Η ερώτηση ήταν αν πρέπει να γίνει προανακριτική ή εξεταστική για τα Τέμπη. Και αυτό που είπα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτικό καυγά, για την κλοτσοπατινάδα των πολιτικών, για την πολιτική μικροεκμετάλλευση, για το εμπόριο της τραγωδίας. Ο Ελληνικός λαός ενδιαφέρεται να μην ξαναγίνει ποτέ ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα, για να διερευνήσει η δικαιοσύνη ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Αυτά ενδιαφέρουν τον Ελληνικό λαό, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για το εάν τσακώνονται τα κόμματα για ένα τέτοιο φοβερό δυστύχημα. Αυτό είπα, αυτό κατάλαβαν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πρώτοι προφανώς, αν είχα πει κάτι τόσο αποτρόπαια φρικώδες, οι ίδιοι θα μου ασκούσαν κριτική την ίδια στιγμή. Και οι δύο δημοσιογράφοι είναι εξαιρετικά έμπειροι.

Σήμερα, σε ένα πρωτοσέλιδο ταυτίστηκα με το θάνατο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία». Όμως η κατάληξη –άδης είναι αρχαία.

Άρα, λοιπόν, απαντώντας στους κ. κ. Κατρίνη και Κασσελάκη, αν είχα πει αυτό το οποίο εσείς λέτε, θα είχα παραιτηθεί μόνος μου από ντροπή. Δεν είπα ποτέ αυτό που λέτε. Και ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, γιατί αυτή η αναφορά σας έδωσε την ευκαιρία να κάνετε αυτήν την φασαρία και να τους προκαλέσετε ακόμη περισσότερο πόνο. Και ασφαλώς η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα και να έρθουν όλα στο φως και αναμένουμε το πόρισμα της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση περί εξεταστικής επιτροπής, γιατί είναι σωστό να ψάξουμε τι έφταιξε στο όλο σύστημα. Αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, αλλά διερεύνηση της ουσίας.

Δικαιώσατε τη χθεσινή μου δήλωση, γιατί σπεύσατε να κάνετε αυτό που προέβλεπα ότι θα γίνει, δηλαδή μικροκομματική αντιπαράθεση. Σας επιστρέφω λοιπόν, κ. Κατρίνη, όσα είπατε προηγουμένως».

Στο πλαίσιο της δευτερολογίας του, ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νίκο Καραθανασόπουλο, λέγοντας ότι «δόκιμη η κριτική σας, αλλά δεν έχετε ακούσει όλη τη συνέντευξή μου. Δεν υπάρχει αντίφαση. Εγώ απάντησα στο ερώτημα για το εάν πρέπει να γίνει προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή. Προφανώς πρέπει να διερευνήσουμε την ασφάλεια των μεταφορικών μας μέσων και με αυτήν την έννοια υποστηρίζω και την απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει αυτήν την πρόταση. Γιατί αυτό χρήζει διερευνήσεως.

Δέχομαι ότι ο τρόπος που το έκανα – και για αυτό ζήτησα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων – άφηνε την ευκαιρία σε αυτούς να κάνουν την μικροκομματική εκμετάλλευση, την οποία έκαναν. Όσοι έκαναν μικροπολιτική εκμετάλλευση, αγνοώντας τον πόνο που προκαλούν στους συγγενείς των θυμάτων, είναι η απόδειξη του βασίμου του επιχειρήματός μου, ότι δηλαδή αυτό δεν είναι ζήτημα για πολιτική αντιπαράθεση αλλά ένα ζήτημα ουσίας και να προσπαθήσουμε να μην ξαναγίνει και να έρθουν όλα στο φως και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι. Και για αυτό υπάρχει η εν εξελίξει έρευνα της Ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφανθεί. Άρα, λοιπόν, οτιδήποτε άλλο δεν έχει να κάνει με εμένα. Κι εσείς κύριε Καραθανασόπουλε με γνωρίζετε πολλά χρόνια και δεν πιστεύω να με κατηγορείτε για έλλειψη ανθρωπιάς. Μόνο κάποιος που δεν έχει καρδιά δεν συγκλονίστηκε και δεν συγκλονίζεται από το δυστύχημα αυτό και το δράμα των οικογενειών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments