Αθλητισμός

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαμένη ευκαιρία του Καμαρά, στο δοκάρι η μπάλα!

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαμένη ευκαιρία του Καμαρά, στο δοκάρι η μπάλα!

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ COSMOTE TV | Europa League

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά, μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο δοκάρι του Καμαρά, αλλά η κλάση του Πακετά έδωσε το τρίποντο στη Γουέστ Χαμ με 1-0 μένοντας στο -5 από τις θέσεις πρόκρισης στο Europa.

Ένας άτολμος, άνευρος και για δεύτερο σερί ματς χωρίς την παραμικρή επιθετική δημιουργία, Ολυμπιακός, πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με μοναδικό στόχο να μην χάσει από τη Γουέστ Χαμ και… απέτυχε. Ένα γκολ του Λούκας Πακετά στο 74ο λεπτό έκανε τη διαφορά για τις δύο ομάδες στο μεταξύ τους ματς της 4ης αγωνιστικής του Europa League, με τα «σφυριά» να πανηγυρίζουν τη νίκη με αυτό το 1-0 που πλέον φαίνεται να ξεκαθαρίζει οριστικά τον Α’ όμιλο. Την ίδια ώρα, η Φράιμπουργκ νικούσε εύκολα την Μπάτσκα Τόπολα και πλέον στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, Άγγλοι και Γερμανοί θα παίξουν για το 1-2 του γκρουπ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα αρκεστούν στο κυνήγι της 3ης θέσης, έχοντας και το πλεονέκτημα του +3. Για δεύτερο σερί 90λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» με αυτή τη διάταξη έμειναν πάρα πολύ μακριά και από τα αγωνιστικά στάνταρ τους αλλά και από τον φετινό τρόπο παιχνιδιού τους. Τίποτα το… ιδιαίτερο και η Γουέστ Χαμ που ούτως ή άλλως δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, εκμεταλλεύθηκε απλώς τη μία και μοναδική φάση της στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει το «τρίποντο». Δοκάρι ο Καμαρά στο 86′, στη μεγαλύτερη φάση των Πειραιωτών.

Καλός αμυντικά, απολύτως ακίνδυνος μπροστά

Ως προς την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απολύτως ισορροπημένο και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Μπενραχμά άουτ. Μετά το 10′ πάντως η Γουέστ Χαμ πήρε την κατοχή και άρχισε να ανεβάζει τους ρυθμούς της, κερδίζοντας και μέτρα στο γήπεδο. Την ίδια ώρα, η άμυνα του Ολυμπιακού έπαιζε αρκετά ψηλά, με τις γραμμές πολύ κοντά, σε μια ξεκάθαρη τακτική επιλογή του Μαρτίνεθ να «κλειδώσει» το κάθετο παιχνίδι των Άγγλων. Αυτό σε γενικές γραμμές το πέτυχε, αφού τα «σφυριά» απειλούσαν κυρίως με στατικές φάσεις και μακρινά σουτ.

Αντίστοιχα όμως, η τριάδα των χαφ στο κέντρο, για δεύτερο σερί ματς δεν προσέφερε απολύτως τίποτα επιθετικά. Γενικότερα ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του, καταφεύγοντας από νωρίς σε καταδικασμένα συνήθως γεμίσματα χωρίς νόημα, ενώ πολλές φορές Φορτούνης, Γιόβετιτς γυρνούσαν πολύ πίσω έστω για να ακουμπήσουν λίγο μπάλα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» στο ματς ήρθε στο 35ο λεπτό. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Γουέστ Χαμ είχε τρεις καλές κεφαλιές του Αγκέρ από εκτελέσεις κόρνερ αλλά και 1-2 καλά σουτ του Μπενραχμά. Όσες φάσεις είχαν την εστία σαν στόχο πάντως, τις καθάρισε όλες ο Πασχαλάκης. Αυτή η μία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 35′ ήταν στην αντεπίθεση, όταν ο Ορτέγκα έκανε το γύρισμα και ο Ποντένσε έκανε ένα δύσκολο μεν, αλλά από καλή θέση, σουτ άουτ.

Γκολ στην πρώτη τους φάση οι Άγγλοι

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στη ροή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Γουέστ Χαμ να έχει την ελαφρά υπεροχή, αλλά και τον Ολυμπιακό να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα σε αμυντικό επίπεδο. Επιπλέον, οι Πειραιώτες είχαν και τις πρώτες δύο τελικές, με τα σουτ των Φορτούνη και Καμαρά άουτ στο 51′ και το 53′. Στο 63′ ο Γουόρντ-Πράους είχε ένα πολύ καλό σουτ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και ένα ακόμη δεκάλεπτο μετά, στο 74′, ήρθε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Γουόρντ-Πράους έκανε ένα γέμισμα στην περιοχή βλέποντας τον Πακετά στην πλάτη της άμυνας, ο Ορτέγκα τον κράτησε σε κανονική θέση και αυτός με αριστερό βολέ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε οφσάιντ μετά την σχετική υπόδειξη του βοηθού, ωστόσο μετά τον έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στο τελευταίο τέταρτο, μετά και τις σχετικές αλλαγές του Μαρτίνεθ, ο Ολυμπιακός έκανε ίσως την καλύτερη προσπάθειά του για να πετύχει κάτι καλό επιθετικά και να ισοφαρίσει. Στο 86′ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 μετά το κόρνερ του Φορτούνη, όμως ο Καμαρά με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Άουτ πέρασε και το πολύ καλό πλασέ του Ροντινέι στο 88′ μετά από ατομική προσπάθεια του Βραζιλιάνου. Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε ως το τέλος, με τη Γουέστ Χαμ να κρατά το 1-0 και να φτάνει τους 9 βαθμούς, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στους 4.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες / 4-4-2): Φαμπιάνσκι, Έμερσον, Αγκέρ, Μαυροπάνος, Κουφάλ, Μπενραχμά (84′ Κορνέ), Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες (80′ Σούτσεκ), Πακετά, Κούντους (89′ Μουμπαμά), Μπόουεν. Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-3-3): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Ροντινέι, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76′ Σκάρπα), Χέσε (89′ Μπιέλ), Φορτούνης, Ποντένσε (76′ Μασούρας), Γιόβετιτς (56′ Ελ Κααμπί). Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία) Βοηθοί: Ματέι Ζούνιτς (Σλοβενία), Μανουέλ Βιντάλι (Σλοβενία) Τέταρτος: Ασμίρ Σαγκρίκοβιτς (Σλοβενία) VAR: Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία) AVAR: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Η βαθμολογία του Α’ ομίλου:

Γουέστ Χαμ 9 (7-4) Φράιμπουργκ 9 (12-5) Ολυμπιακός 4 (6-7) Μπάτσκα Τόπολα 1 (4-13)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής: Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0 Φράιμπουργκ – Μπάτσκα Τόπολα 5-0

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (30/11): 19:45 Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 19:45 Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (14/12): 22:00 Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ 22:00 Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα

Λεφτά στην Τράπεζα: Λούκας Πακετά

Σε ένα ματς που κρίθηκε στο γκολ και που γενικά δεν είχε πολλές φάσεις από στρωτό, οργανωμένο ποδόσφαιρο, ο εξαιρετικά ποιοτικός Βραζιλιάνος έκανε τη διαφορά.

Γίνε Πρόεδρος: Γουόρντ-Πράους

Τρομερό ματς από τον Άγγλο χαφ, τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Τελείωσε το 90λεπτο με 53/59 επιτυχημένες πάσες και φυσικά την υπέροχη ασίστ για το γκολ της νίκης.

Lockdown: Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Πολλοί υποψήφιοι από πλευράς Ολυμπιακού, ωστόσο ο διεθνής χαφ είναι αυτός που σπατάλησε τις περισσότερες ευκαιρίες για κάτι καλό επιθετικά, πάνω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πάρα πολλά λάθη και πολλές κακές επιλογές αλλά και κακές επαφές με τη μπάλα γενικότερα. Από κοντά σε… κακή απόδοση πάντως και ο Ντάνιελ Ποντένσε σε αυτό το ματς, για δεύτερο συνεχόμενο, χωρίς να του βγει απολύτως τίποτα.

Τελετές «Το Κοράκι»

Καλή διαιτησία από τον Σλοβένο και την ομάδα του, ωστόσο στη φάση που έκρινε το ματς χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Ο Ολυμπιακός δεν πίστεψε ποτέ ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς, μέχρι να δεχθεί το γκολ. Στο τελευταίο τέταρτο φάνηκε ότι ίσως με λίγη μεγαλύτερη τόλμη και επιθετικότητα, να είχε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς φυσικά να μένει εκτός κουβέντας και η τύχη που του γύρισε την πλάτη στο δοκάρι του Καμαρά. Η ουσία παραμένει ότι για δεύτερο σερί ματς, ο Ολυμπιακός δεν ήταν η ομάδα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε φέτος επί Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό να βλέπει τις τελευταίες επιλογές του να μην βγαίνουν…

ΠΗΓΗ: SDNA.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments