Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πράγματι, σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

ΣΥΡΙΖΑ: Πράγματι, σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”
Βαθιά τραυματισμένη η συνοχή και η δημόσια εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” καλεί ο Γιάννης Δραγασάκης να κηρυχθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι πιο πρόσφατες εξελίξεις δικαιώνουν την έκφραση, που προσπαθεί να συμπυκνώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όπλα δεν σίγησαν ούτε και την ημέρα που φεύγει, αλλά, αντιθέτως, νέα εσωκομματικά βέλη εκτοξεύονται εναντίον του προσώπου του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας προεδρικής ομάδας.

Το κείμενο των 1.300

Αναλυτικότερα, με κείμενο – παρέμβαση 1.300 μελών του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη διαμηνύοντας ότι ο «μύθος Κασσελάκη είναι απάτη» και ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”», καθώς η νέα ηγεσία έχει δρομολογήσει τις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Στέφανου Τζουμάκα, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Το κείμενο, το οποίο επιγράφεται «Διέξοδος Αριστερά», επισημαίνει ακόμη πως «ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη», όπως και ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί, να φεύγει». Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των «από κάτω», αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νέα ηγεσία

Ταυτόχρονα, το πιο μαχητικό κομμάτι του κόμματος παρεμβαίνει δυναμικά.

Η Νεολαία του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς ζητεί την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας  της Ελένης Ακρίτα, της βουλευτού Πειραιώς, Νίνας Κασιμάτης και του βουλευτή Επικρατείας και εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελο Αποστολάκη, αλλά, την ίδια ώρα, ζητεί να αποσυρθούν οι παραπομπές για διαγραφή των στελεχών που επιδιώκει ο πρόεδρος του κόμματος.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της στις 21 – 22 Οκτωβρίου, αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να τις επισημάνει τις «παραβάσεις» των τριών στελεχών ώστε να πράξει τα δέοντα.

Στην επιστολή της σημειώνει ότι αυτά τα πρόσωπα «στράφηκαν κατά στρατηγικών επιλογών του κόμματος, χρησιμοποιώντας το καταστατικό κατά το δοκούν, ενώ κάνει λόγο για «περιπτώσεις στελεχών που ενσωματώνονται στο ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της δεξιάς πολιτικής ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής στη σφαίρα του δημόσιου διαλόγου» την ώρα που, «η μάχη απέναντι στην δεξιά τίθεται ως βασικός πυλώνας του επικοινωνιακού αφηγήματος της νέας ηγεσίας».

Ν. Ξυδάκης: Ο Κασσελάκης δεν έχει την απαιτούμενη πολιτική βαρύτητα

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης είπε ότι «έχει ένα αοριστο όραμα, ένα πράγμα νεφελώδες, δεν μπορώ να τον κρίνω πολιτικά γιατί δεν έχει πολιτικό παρελθόν. Το παρελθόν του ήταν στο πολιτικό εκκολαπτήριο του κ. Δαματάρη στον Εθνικό Κήρυκα, ανθρώπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεξιότατο και συντηρητικό».

Κατά την εκτίμησή του «αν ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ φυλορροεί και φθήνει είναι μερικοί άνθρωποι που δεν θα θέλουν να το υποστούν αυτό».

Όσον αφορά τις διαγραφές ο Νίκος Ξυδάκης εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «βιάστηκε υπερβολικά χωρίς να ζυγίσει τις αρκετές κινήσεις μετά, τι θα γίνει στην Κεντριική Επιτροπή. Αν ωθούμενος ή παρωθούμενος ή με συμβουλές από το περιβάλλον που φαίνεται πάει σε πλήρη ρήξη γιατί πιστεύει ότι θα βγει πιο δυνατός, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα βγει πιο δυνατός».

Σία Αναγνωστοπούλου εναντίον “Κασσελίστας”

Στον… χορό των διαφωνούντων προστίθεται και η κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία βάλλει εναντίον της νέας ηγετικής ομάδας, “φωτογραφίζοντας” τον κ. Παύλο Πολάκη.

Αφορμή στάθηκε το ύφος της απάντησης του Πολάκη, ο οποίος, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «έγραψε ένα πολιτικό κείμενο, τα κείμενα αυτά μπορεί να είναι και σκληρά σε τέτοιες στιγμές, δεν είναι προσωπικό κείμενο δεν είναι υβριστικό. Η απάντηση του Πολάκη δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο».

«Όλοι οι άνθρωποι ειδικά όταν είμαστε στην πολιτική μπορεί να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε κάτι, να μην είμαστε όμως σε θέσεις που θέλει άλλα χαρακτηριστικά και αυτό αφορά τον Πολάκη. Έχει τον αψύ χαρακτήρα, έχει προσφέρει στο κόμμα και την κυβέρνηση. Για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό,τι καλύτερο σε στιγμές κρίσης» είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Εν όψει, λοιπόν, της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, το κλίμα δεν είναι συντροφικό και ένα ψυχικό ρήγμα βαθαίνει, μέρα τη μέρα, ανάμεσα στους νεοπροεδρικούς και την αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments