Αθλητισμός

H Μπάρτσα θέλει να πουλήσει τον Λεβαντόφσκι

H Μπάρτσα θέλει να πουλήσει τον Λεβαντόφσκι

Πηγή Φωτογραφίας: charitystars.com

Το ντεφορμάρισμα του Πολωνού φορ και η φημολογούμενη πρόταση από την Αραβία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στη Βαρκελώνη.

Για να θυμηθούμε το τελευταίο γκολ που πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πρέπει να γυρίσουμε στις 23 Σεπτεμβρίου, όταν σημείωσε δυο μαζεμένα στη θεαματική ανατροπή της Μπάρτσα (3-2) κόντρα στη Θέλτα στο «Μοντζουίκ».

Από εκείνη την ημέρα, το ταμείο γράφει… μηδέν. Είναι αλήθεια ότι στο ενδιάμεσο έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων για σχεδόν ένα μήνα από διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά από την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του, δεν έχει κάνει τίποτα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λεβαντόφσκι βιώνει τη χειρότερη στιγμή του από τότε που προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη. Πέρα από τα γκολ, η εικόνα που δίνει στο γήπεδο είναι ένας παίκτης εντελώς χαμένος, που δεν κάνει ευκαιρίες για γκολ και είναι αποκομμένος από τους συμπαίκτες του. Τόσο που κόντρα στη Σαχτάρ έκανε το χειρότερο παιχνίδι του με τους «μπλαουγκράνα», χωρίς σουτ στο τέρμα, καμία ασίστ και τέσσερα λάθη. Σίγουρα ανησυχητικά νούμερα για έναν από τους καλύτερους σέντερ φορ στην ιστορία.

Ο Τσάβι τον εμπιστεύεται, αλλά…

Σε κάθε περίπτωση, ο Τσάβι και οι βοηθοί τους δεν αμφιβάλλουν ότι πρόκειται για ένα προσωρινό κακό σερί και εμπιστεύονται την ικανότητα και την πίστη του Πολωνού να ανατρέψει άμεσα την κατάσταση. Θεωρούν ότι πρόκειται για μια εκτός λογικής κατάσταση και ότι αργά παρά γρήγορα θα ανακτήσει το «δολοφονικό» του ένστικτο. Ως εκ τούτου, η εμπιστοσύνη του Τσάβι στον Λεβαντόφσκι είναι απόλυτη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύλλογος τον θέλει. Ο Πολωνός μεγαλώνει, δεν σκοράρει και μια πρόταση από τη Σαουδική Αραβία θα ήταν ότι πρέπει για τον ερχόμενο Γενάρη.

Ηδη ο πρόεδρος Λαπόρτα έχει δώσει εντολή για να προχωρήσει ενσωμάτωση του Βραζιλιάνου Βίτορ Ρόκε, που θεωρείται ο φυσικός αντικαταστάτης του Λεβαντόφσκι. Ο σύλλογος της Καταλωνίας θα κάνει κάθε προσπάθεια για να τον φέρει αυτόν τον χειμώνα, γνωρίζοντας ότι η ομάδα χρειάζεται καλό επιθετικό, αν θέλει να διεκδικήσει όλους τους τίτλους. H Aτλέτικο Παραναένσε έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση του από τον ερχόμενο Ιούνιο, αλλά φαίνεται ότι θα κάνει πίσω και μπορεί να τον δώσει από τώρα στην Μπάρτσα.

Ο Τσάβι δοκίμασε αρκετά σχήματα και παίκτες για την επίθεση αλλά όλα τα τεστ κατέληξαν σε απόλυτη αποτυχία. Ξεκινώντας από τον Φεράν Τόρες, που έχει δείξει ότι δεν έχει αφομοιώσει τους μηχανισμούς του σέντερ φορ, μέχρι τον Ζοάο Φελίξ, που έχει πολλές αρετές στο παιχνίδι του, αλλά το να είναι σκόρερ δεν είναι ακριβώς το δυνατό του σημείο.

Ο Λεβαντόφσκι είναι ο πρώτος που αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα χρειάζεται τα γκολ του. Μάλιστα, είναι ο πρώτος σκόρερ της εποχής Τσάβι, με 39 γκολ. Στη συνάντηση που είχε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα με τους παίκτες του μετά την ήττα από τη Σαχτάρ, ο Πολωνός ήταν εκείνος με τη μεγαλύτερη αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας ότι απέχει πολύ από τον καλό του εαυτό και ότι υποχρέωσή του είναι να οδηγεί την επίθεση με τα γκολ του.

Ευτυχώς για τον Πολωνό, την Κυριακή κόντρα στην Αλαβές έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επανορθώσει. Πρώτον για να κλείσει αυτό το κακό σερί -το χειρότερο στην ιστορία του ήταν δέκα παιχνίδια χωρίς γκολ, όταν έπαιζε για την Μπορούσια- και δεύτερον για να βοηθήσει την ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της νίκης και του καλού παιχνιδιού στο δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή.

Η διοίκηση όμως έχει ήδη δρομολογήσει την πώλησή του. Αν ισχύουν οι φήμες για πρόταση 150 εκατομμυρίων ευρώ από τους Αραβες ο «Λέβα» θα πει «αντίο» χωρίς να το καταλάβει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments