Γεωπολιτικά

Νέο διάγγελμα του αρχηγού της Χεζμπολάχ – Μπαράζ ρουκετών και ντρόουν

Νέο διάγγελμα του αρχηγού της Χεζμπολάχ –  Μπαράζ ρουκετών και ντρόουν

Πηγή Φωτογραφίας: Hezbollah head Hassan Nasrallah speaking in southern Beirut, November 3, 2014. (AP/Hussein Malla)

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Νασράλα είπε ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά στο νότιο μέτωπο του Λιβάνου».

Ενώ οι ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα συναντηθούν στη Σαουδική Αραβία, στον Λίβανο, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αναμένεται να κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους οπαδούς του.

Η ομιλία του, που πρόκειται να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας, μια εβδομάδα αφότου «έσπασε» τη σιωπή του για τον πόλεμο στη Γάζα σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Τι θα συμβεί στο μέτωπο του Λιβάνου θα εξαρτηθεί από αυτό που θα συμβεί στη Γάζα»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Νασράλα είπε ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά στο νότιο μέτωπο του Λιβάνου» και ότι «τι θα συμβεί στο μέτωπο του Λιβάνου θα εξαρτηθεί από αυτό που θα συμβεί στη Γάζα», καλώντας το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στα πολιορκημένα εδάφη.

«Έχουμε εμπλακεί σε αυτή τη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου» Στο πρώτο του διάγγελμα στις 3 Νοεμβρίου, ο Χασάν Νασράλα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει προληπτικό χτύπημα από το Ισραήλ. «Λέω στους Ισραηλινούς, αν σκέφτεστε να χτυπήσετε προληπτικά στο Λίβανο θα είναι το πιο ηλίθιο λάθος που θα κάνετε στην ιστορία σας», προειδοποίησε.

Απαντώντας στο ερώτημα που απασχολεί την διεθνή κοινότητα αν η Χεζμπολάχ θα μπει στη μάχη, ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο για το Ισραήλ στο Βορρά τόνισε με νόημα πώς «κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Χεζμπολάχ πρόκειται να μπει στη μάχη. Εγώ σας λέω: Έχουμε εμπλακεί σε αυτή τη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου».

]Ακόμη, τόνισε, ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει το Ισραήλ είναι ότι θέτει στόχους που «δεν μπορεί να επιτύχει». Αυτή ήταν μια προφανής αναφορά στους Ισραηλινούς ηγέτες που λένε ότι ελπίζουν να καταστρέψουν τη Χαμάς.

Όσον αφορά τους Ισραηλινούς που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς και κρατούνται στη Γάζα, ο Νασράλα είπε ότι το Ισραήλ θα τους πάρει πίσω μόνο «μέσω διαπραγματεύσεων».

Ακόμη κατηγόρησε το Τελ Αβίβ ότι διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι Ισραηλινοί πολίτες στις κοινότητες κοντά στα σύνορα της Γάζας σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου από τις ισραηλινές δυνάμεις που «ενήργησαν παράλογα καθώς αιφνιδιάστηκαν και ήταν μεθυσμένοι» και όχι από τη Χαμάς.

Σε άλλο σημείο εξέφρασε ευχαριστίες προς το Ιράκ και την Υεμένη που συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments