Αθλητισμός

Άρης: Ζητείται σταθερότητα [vid]

Άρης: Ζητείται σταθερότητα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η χθεσινή (11/11) νίκη στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου έφερε αλεγκρία στον Άρη, που νίκησε και τα πολλά προβλήματα απουσιών, όμως, το ζητούμενο πλέον είναι η σταθεροποίηση της πορείας του στη συνέχεια της σεζόν.

Η χθεσινή (11/11) νίκη στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου έφερε αλεγκρία στον Άρη
Η χθεσινή (11/11) νίκη στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου έφερε αλεγκρία στον Άρη, που νίκησε και τα πολλά προβλήματα απουσιών, όμως, το ζητούμενο πλέον είναι η σταθεροποίηση της πορείας του στη συνέχεια της σεζόν.

Το “πρέπει να νικήσουμε” είχαν προτάξει ως μότο όλοι στον Άρη εν όψει του χθεσινού (11/11) αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Το “πρέπει”, λοιπόν, των “κίτρινων” νίκησε ακόμη και τα πολλά προβλήματα απουσιών της ομάδας και τους έφερε χαρά, μετά από μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα, η οποία είχε προηγηθεί, με το επιπλέον βάρος της ήττας τη 10η αγωνιστική από τον Ατρόμητο στους ώμους όλων.

Από την προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι αυτήν που ακολουθεί μεσολαβούσαν τέσσερις αγώνες, τρεις εντός έδρας και ένας εκτός, ο χθεσινός με τον Βόλο. Οι “κίτρινοι” τους είχαν κυκλώσει και τους τέσσερις για νίκη, ώστε να ανέβουν και βαθμολογικά και ψυχολογικά και να μπούνε ξανά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 26 Νοεμβρίου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ήττα από τον Ατρόμητο και οι απουσίες που προέκυψαν, όμως, έφεραν άλλες σκέψεις στους παροικούντες το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Το χθεσινό παιχνίδι, λοιπόν, πήρε χαρακτήρα “must win”, όπως δήλωσε και ο Άκης Μάντζιος μετά την αναμέτρηση. Μια αποστολή, την οποία έφεραν με επιτυχία σε πέρας οι “κίτρινοι”, γυρνώντας και πάλι το κλίμα στο… ζεστό! Μάλιστα, τα κατάφεραν με εμφατικό τρόπο, κόντρα σε όλες τις αναποδιές, και πλέον ατενίζουν τη συνέχεια με αισιοδοξία.

Αυτό είναι ένα από τα κέρδη της χθεσινής νίκης. Διότι, υπάρχουν κι άλλα θετικά παρεπόμενα. Όπως ότι έκανε πάλι επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα (έστω και με χτύπημα πέναλτι) ο Λορέν Μορόν μετά από παύση τριών αγώνων ή/και ότι βρήκε γκολ για πρώτη φορά στη σεζόν ο Βλαντιμίρ Νταρίντα, τη βοήθεια του οποίου στο συγκεκριμένο τομέα τη θέλει πάρα πολύ η ομάδα. Το να ανέβουν ψυχολογικά αυτοί οι δύο είναι ευλογία για τους “κίτρινους”.

Στα κέρδη συμπεριλαμβάνονται και η αγωνιστική παρουσία του Βαλεντίνο Φατόρε, αλλά και η επιμονή του Φράνκο Φεράρι να αγωνιστεί, παρότι τραυματίας (έπαιξε με ένεση, μετά από δική του προτροπή στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας). Ο πρώτος εμφανίστηκε από το… πουθενά κι έδωσε λύσεις αγωνιζόμενος δίπλα στον Γιακούμπ Μπράμπετς, χωρίς να έχει ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό στα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Υπολογίζεται από τούδε και στο εξής κανονικά στο rotation. Ο δεύτερος με τη στάση του πέρασε το μήνυμα στα αποδυτήρια πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν κι οι άλλοι παρόμοιες καταστάσεις.

Ο κύκλος των τεσσάρων αυτών αγώνων έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πλέον η ομάδα βλέπει την επόμενη μέρα, περιμένοντας, κατ’ αρχάς, επιστροφές παικτών στην αγωνιστική δράση. Ο Φαμπιάνο εξέτισε την ποινή της τιμωρίας, ο Γιώργος Δεληζήσης θα αρχίσει σύντομα να ανεβάζει ρυθμούς, το ίδιο ευελπιστούν οι “κίτρινοι” να κάνουν κι οι Μόουζες Οντουμπάτζο, Ντομαγκόι Πάβισιτς και Ρόναλντ Ματαρίτα. Οι Κίκε Σαβέριο και Ζαν Ζουλς Εμβοντό, επίσης, έχουν χρόνο μπροστά τους να ανέβουν περισσότερο. Η διακοπή για όλους αυτούς, αλλά και για την ομάδα, είναι ευεργετική.

Ο Μάντζιος τόσο πριν το παιχνίδι με τον Βόλο, όσο και μετά από αυτό, έκανε λόγο για αναζήτηση αγωνιστικής ισορροπίας, αλλά και σταθερότητας. Παίρνει κι αυτός, λοιπόν, το χρόνο του στο διάστημα της διακοπής να εργαστεί με τους παίκτες του προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης αυτών των στοιχείων. Είναι βέβαιο ότι ο Άρης θα τα χρειαστεί εν όψει των δυνατών αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Για τον προπονητή του Άρη, όμως, το έργο είναι πιο εύκολο με την ομάδα να πατάει στην πέμπτη θέση, όπου βρίσκεται μετά τη χθεσινή νίκη κι ίσως να παραμείνει μετά και τον σημερινό αγώνα της Λαμίας κόντρα στην ΑΕΚ, εκτός έδρας. Η δουλειά θα γίνει με άλλον αέρα, αρκεί τα πόδια όλων να πατούν γερά στη γη.

Πηγή: novasports.gr//Ευγένιος Δαδαλιάρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments