Lifestyle

Μαρία Ναυπλιώτου: «”Ενηλικιώθηκα” στο θέατρο όταν έκανα την πρώτη μου αποτυχία»

Μαρία Ναυπλιώτου: «”Ενηλικιώθηκα” στο θέατρο όταν έκανα την πρώτη μου αποτυχία»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ - MARIA NAFPLIOTOU

Μαρία Ναυπλιώτου: «Έχω τελειομανία και δεν αφήνω ποτέ τίποτα»

Η Μαρία Ναυπλιώτου βρέθηκε καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την ζωή της, τα επαγγελματικά της και για την παράσταση που πρωταγωνιστεί.

Η ηθοποιός έκατσε στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για τις αραιές εμφανίσεις της στην τηλεόραση, αλλά και για την παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, που πρωταγωνιστεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marianafpliotou (@marianafpliotou)

Αυτό που βλέπει ο κόσμος από την παρουσία μου είναι λόγω της μορφής μου πιστεύω που είναι κάπως πιο αυστηρή. Στην πραγματικότητα δεν είμαι έτσι.

«Αυτό που βλέπει ο κόσμος από την παρουσία μου είναι λόγω της μορφής μου πιστεύω που είναι κάπως πιο αυστηρή. Στην πραγματικότητα δεν είμαι έτσι. Δεν εμφανίζομαι συχνά στην τηλεόραση γιατί δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Εμφανίζομαι όταν έχω να πω κάτι για τη δουλειά μου και να επικοινωνήσω τη δουλειά μου. Μου αρέσει πολύ να το κάνω αυτό, και να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους, αλλά μέχρι εκεί. όταν δεν έχω κάτι να πω δεν βρίσκω τον λόγο να εμφανίζομαι στην τηλεόραση», είπε αρχικά η Μαρία Ναυπλιώτου.

«Η Φιλουμένα ήταν ένα στοίχημα για μένα, κάτι που επιθυμούσα πολύ, γιατί δεν βλέπει κανείς τη Φιλουμένα σε μένα. Η δουλειά μου είναι να είμαι ηθοποιός και να μπαίνω στα παπούτσια διαφορετικών ανθρώπων και διαφορετικών από μένα. Η διαδρομή έγινε όπως γίνεται με όλους τους ρόλους, προσπαθώντας να κατανοήσω και να νιώσω τον χαρακτήρα. Η Φιλουμένα είναι ένας ρόλος που αγάπησα πολύ, σε όλες της τις εκφάνσεις, αλλά έχει κάτι κοινό: είναι μια γυναίκα που παλεύει όπως όλες μας, για τις επιθυμίες και τα όνειρά της. Μπήκα στον βαθύ πόνο της και παρόλο που πονάει και περνάει δύσκολα, πάντα προχωράει, και στο τέλος βρίσκει στην ευτυχία», επεσήμανε η Μαρία Ναυπλιώτου.

Τι πραγματεύεται το έργο «Η Φιλουμένα Μαρτουράνο είναι μία γυναίκα που από πολύ μικρή έγινε πόρνη, μεγάλωσε σε μία φτωχογειτονιά στη Νάπολη, στα όρια της εξαθλίωσης. Εκεί συνάντησε τον Ντομίνικο Σοριάνο, τον πλούσιο κοσμοπολίτη, αυτός την ερωτεύτηκε και την «σπίτωσε». Πέρασαν 25 χρόνια μαζί χωρίς στην πραγματικότητα να δουν ο ένας τον άλλον, και φτάνει ένα σημείο που μία πράξη πυροδοτεί την οργή της Φιλουμένα και την κάνει να διεκδικήσει αυτό που επιθυμεί τόσα χρόνια. Παντρεύονται, αυτός πιστεύει ότι τον έχουν εξαπατήσει και από εκεί ξεδιπλώνεται το νήμα της ιστορίας», ανέφερε η ηθοποιός περιγράφοντας την πλοκή.

Και πρόσθεσε: «Το μυστικό της Φιλουμένα είναι ότι έχει 3 παιδιά, το μεγαλύτερο είναι 26 ετών, δεν έχει καταλάβει κανείς τίποτα, τα έχει μεγαλώσει, τους έχει φτιάξει δουλειές και είναι η ώρα τώρα που θέλει να γίνουν οικογένεια. Είναι μία ναπολιτάνικη δραματική ιστορία με πολλά κωμικά στοιχεία. Ξεκινάει από αυτό και καταλήγει στο ζευγάρι. Δίνει απαντήσεις για πολλά υπαρξιακά ερωτήματα».

Τι χώρο έχει στη ζωή της η τηλεόραση; «Αγαπώ την τηλεόραση», απάντησε η Μαρία Ναυπλιώτου, και συνέχισε: «με την τηλεόραση και την «Αίθουσα του Θρόνου» συστήθηκα ως ηθοποιός. Είμαι από 15 ετών πάνω στη σκηνή γιατί υπήρξα χορεύτρια άρα είναι φυσικός χώρος για μένα. Μου είναι δύσκολο αν έχω κλείσει κάποιο θέατρο να κάνω και τηλεόραση ταυτόχρονα. Γι ΄αυτό πάντα δίνω προτεραιότητα στο θέατρο. Η τηλεόραση είναι μία συντροφιά για τους ανθρώπους της επαρχίας και όταν κάνουμε καλή τηλεόραση εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους, τους δίνουμε στιγμές που τους συντροφεύουν. Έχουν υπάρχει σειρές που έχω πει ότι θα ήθελα να είμαι εκεί. νομίζω κάνουμε καλή τηλεόραση στην Ελλάδα. Υπήρξαν δουλειές στην τηλεόραση που πραγματικά ήθελα να είμαι αλλά δεν μπορούσα λόγω των υποχρεώσεών μου στο θέατρο. Δεν είναι ότι δεν μου έχουν προταθεί πράγματα. Δεν μπορώ να κάνω τόσα πολλά πράγματα. Έχω τελειομανία και δεν αφήνω ποτέ τίποτα».

Ποιος ρόλος της στο θέατρο την «ενηλικίωσε»;

Σύμφωνα με την αγαπημένη ηθοποιό, «η δική μου θεατρική ενηλικίωση έγινε όταν έκαναν την πρώτη μου αποτυχία. Γιατί όταν βγήκα είχα τόσο πολύ άγνοια κινδύνου και καταβρόχθιζα τους ρόλους. Ήρθε η στιγμή που έπαιξα έναν πολύ δύσκολο ρόλο, την «Ελβίρα» στον Δον Ζουάν το 2000. Ζήτημα να βγαίνεις σε ένα 3ωρο έργο, 10 λεπτά. Έχει δύο ριζικές αλλαγές ο ρόλος αυτός. Δεν κατάλαβα τίποτα».

«Έπιασαν τον ρόλο που ψηλά, έφτασα τον ρόλο σε ένα υψηλά ενεργειακό επίπεδο και δεν είχα να εφόδια να τον κρατήσω και ο ρόλος εξαφανίστηκε. Έβγαινα στη σκηνή κάθε βράδυ με πλήρη επίγνωση της αποτυχίας μου. Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός. Ότι θέλει τεχνική ότι δεν φτάνει το συναίσθημα και πόσο η τεχνική το βοηθάει να μένει περισσότερο. Χρωστάω πολλά σε αυτόν τον ρόλο. Έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στο να μην αποτυγχάνουμε. Στην πραγματικότητα η επιτυχία μας βασίζεται σε αυτές τις αποτυχίες», τόνισε η Μαρία Ναυπλιώτου κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments