Nέα της αγοράς

Alpha Bank: Μία και μοναδική προσφορά από την ιταλική UniCredit

Alpha Bank: Μία και μοναδική προσφορά από την ιταλική UniCredit

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Μία και μοναδική προσφορά από την ιταλική UniCredit κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανταγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 9% της Alpha Bank που τρέχει η Lazard για λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Μία και μοναδική προσφορά από την ιταλική UniCredit κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανταγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 9% της Alpha Bank 

Μία και μοναδική προσφορά από την ιταλική UniCredit κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανταγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 9% της Alpha Bank που τρέχει η Lazard για λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σημειώνεται πως η UniCredit S.p.A είχε υποβάλλει πρόταση στο ΤΧΣ για την αγορά του 8,9781% της Alpha Bank που έχει στο χαρτοφυλάκιο του σε τιμή 1,33 ευρώ ανά μετοχή. Από τη στιγμή που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αυτό που μένει να φανεί είναι το εάν θα υπάρξει διαπραγμάτευση για το τίμημα που έχει προσφέρει η ιταλική τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Alpha Bank κατά τη διάρκεια του πρόσφατου call με τους αναλυτές, το πολυεπίπεδο θετικό deal με τη UniCredit αλλάζει τον εγχώριο τραπεζικό «χάρτη» και έχει ως «αιχμή» τη ρουμανική αγορά. H επικείμενη στρατηγική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εστιάζει στην εμπορική συνεργασία στην εγχώρια αγορά, τη συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία, αλλά και την απόκτηση από την ιταλική τράπεζα των μετοχών της Alpha Bank που κατέχει το ΤΧΣ.

Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης ανέφερε πως η συμφωνία θα ενδυναμώσει τη θέση και το δίκτυο της τράπεζας και θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρει στους η Alpha στους πελάτες της, με τη Uni να αποτελεί έναν ισχυρό εταίρο με ευρεία τεχνογνωσία σε διάφορους τομείς συνεργασίας, κίνηση ορόσημο καθώς αποτελεί την πρώτη επένδυση στρατηγικού παίκτη μετά την ελληνική κρίση.

Πηγή: insider.gr, Κώστας Κετσιετζής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments