Trash

Βγαλμένη από την εποχή της αναγέννησης η νέα boutique του οίκου Valentino στη Νέα Υόρκη

Βγαλμένη από την εποχή της αναγέννησης η νέα boutique του οίκου Valentino στη Νέα Υόρκη

Πηγή Φωτογραφίας: fashionunited.uk

Στην εμβληματική οδό Madison Avenue

Η καινούρια boutique του οίκου Valentino είναι το πιο hot νέο των τελευταίων ημερών στον κόσμο του design, αλλά και της μόδας. Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο κατάστημα του ιταλικού fashion house στη Νέα Υόρκη και, συγκεκριμένα, στην πασίγνωστη οδό Madison Avenue. Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός, έργα τέχνης, λάμψη και μοναδικές συλλογές είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό αντικρίζοντας με μια πρώτη ματιά τους εντυπωσιακούς χώρους του ολοκαίνουριου flagship store.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentino (@maisonvalentino)

Το νέο αυτό κατάστημα εκτείνεται σε τρία επίπεδα και σχεδόν 1.142 τετραγωνικά μέτρα, με τον καθένα από τους ορόφους να επικεντρώνεται γύρω από μια ξεχωριστή οπτική και σχεδιαστική αφήγηση, βασισμένη σε προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα και υλικά. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το κόκκινο χρώμα, μια εμβληματική απόχρωση για το iconic brand, εμφανίζεται σε περίοπτη θέση. Πρωταγωνιστεί και με διακριτικό τρόπο ορίζει το υπέροχο, luxury design του καταστήματος.

Κατά την είσοδο, οι πελάτες καλωσορίζονται από μεγάλες διπλές πόρτες με γλυπτικές μαρμάρινες λαβές, εμπνευσμένες από τα έργα τεχνιτών των οποίων οι δημιουργίες παρουσιάζονται στα καταστήματα Valentino σε όλο τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές, τα artworks κυριαρχούν σε πολλές από τις γωνίες της boutique, τα οποία είναι ατμοσφαιρικά φωτισμένα. Όπως βλέπουμε, άλλωστε, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον τεχνητό φωτισμό, έτσι ώστε οι συλλογές του οίκου αλλά και οι ξεχωριστές λεπτομέρειες να αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο.

Ο κύριος όροφος χωρίζεται σε διάφορες λειτουργίες με προσαρμοσμένα στοιχεία, ώστε να χαρίζουν μια one-of-a-kind εμπειρία shopping στους επισκέπτες. Στο πίσω μέρος, διάφορες σχεδιαστικές ερμηνείες του εμβληματικού Rosso Valentino έρχονται στο επίκεντρο. Στα δεξιά, ένας ειδικός χώρος για παπούτσια διαθέτει δάπεδα από κόκκινο τραβερτίνη και καθίσματα, ενώ αντίθεση δημιουργείται αντίθεση με τις φωτισμένες επιφάνειες και τα ράφια από σκυρόδεμα. Στα αριστερά, ένας χώρος αφιερωμένος στη συλλογή Ready-to-Wear του οίκου χωρίζεται από το κεντρικό κατάστημα με τσιμεντένια ράφια.

Στον δεύτερο όροφο, οι παρουσιάσεις της συλλογής Valentino Women’s Ready-to-Wear χαρακτηρίζονται από ένα super red περιβάλλον, το οποίο παραπέμπει σε πολυτελή γκαρνταρόμπα κι έρχεται σε απίστευτη αντίθεση με το πάτωμα-σκακιέρα. Εδώ, οι πελάτες μπορούν επίσης να ζήσουν ένα μοναδικό ταξίδι με την υπογραφή του οίκου Valentino, εμπνευσμένο από την ιταλική φιλοξενία, με δύο VIP χώρους των οποίων το ιβουάρ περιβάλλον παραπέμπει στα εργαστήρια του brand. To καθένα περιλαμβάνει σαλόνι και ξεχωριστό γυμναστήριο.

Κάτω από τις σκάλες, βρίσκεται μια διαφορετική χρωματική αφήγηση, που οδηγεί σε έναν ειδικό χώρο για τις ανδρικές συλλογές Valentino. Δίπλα του, δημιουργείται ένα πιο ζεστό περιβάλλον με λιλά δάπεδο, κολώνες με καθρέφτες, προσαρμοσμένες γυάλινες οθόνες και γωνιακά πράσινα ράφια.

Τέλος, ο ημιώροφος, που βλέπει στο ισόγειο της boutique, είναι αφιερωμένος σε προσωρινές εκθέσεις τέχνης για να ενισχύσει τη δουλειά διάφορων γκαλερί και ιδρυμάτων. Ο χώρος ανοίγει σε συνεργασία με το New York Museum Magazzino Italian Art, παρουσιάζοντας τους πίνακες του Mario Schifano.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments