Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Ανατροπή σε δέκα λεπτά για τον δικέφαλο

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Ανατροπή σε δέκα λεπτά για τον δικέφαλο
Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε να χάνει από τον Παναιτωλικό έφερε τούμπα το ματς με μπαλάρα και δύο υπέροχα γκολ από τους Σαμάτα και Ζίβκοβιτς και πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο στη βαθμολογική του συγκομιδή στη μάχη που δίνει για την κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο 45λεπτο, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Παναιτωλικό, κατάφερε μέσα σε δέκα λεπτά μπαλάρα και δύο υπέροχα γκολ από τους Σαμάτα και Ζίβκοβιτς να φέρει τούμπα το ματς, να πάρει προβάδισμα με 2-1 στο σκορ και να το διατηρήσει μέχρι τέλος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο στη βαθμολογική του συγκομιδή στη μάχη που δίνει για την κορυφή και έκλεισε θετικά έναν κύκλο αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη ενόψει της διακοπήες του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Πετράκη από την άλλη ήταν αρκετά καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Λουτσέσκου και θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι καθώς το 2-1 μέχρι το φινάλε του αγώνα τους κράτησε “ζωντανούς” στο ματς.

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε δύο μέρη. Με τον ΠΑΟΚ να είναι εξαιρετικός στο πρώτο 45λέπτο, να πετυχαίνει δύο γκολ, να φτάνει στην ανατροπή, να χάνει ευκαιρίες και να μην τελειώνει το ματς. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κουρασμένοι, θέλησαν απλά να διαχειριστούν το παιχνίδι, είχαν μόλις δύο τελικές και έκαναν κάποια λάθη τα οποία έδωσε το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να ψάξει για ένα δεύτερο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Με εννιά αλλαγές η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό με εννιά αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με την Αμπερντίν την Πέμπτη το βράδυ. Στην ενδεκάδα έμειναν μόνο οι Κοτάρσκι-Κωνσταντέλιας και οι υπόλοιποι εννιά ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου επανήλθαν στο αρχικό σχήμα με τους Μιχαηλίδη – Ράφα Σοάρες να παίζουν μετά από καιρό.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κοτάρσκι με τον Σάστρε να παίζει στα δεξιά και τον Ράφα Σοάρες αριστερά ενώ οι Κεντζιόρα – Μιχαηλίδης ήταν στο κέντρο της άμυνας. Το δίδυμο στα χαφ ήταν οι Οζντόεφ – Μεϊτέ με τον Ζίβκοβιτς να παίζει στα δεξιά της επίθεσης, τον Κωνσταντέλια αριστερά και τον Μουργκ πίσω από τον Σαμάτα.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί μόλις στο 2′ με τον Σαμάτα. Ο Σάστρε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω.

Στο 14′ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Οζντόεφ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ σε καλό σημείο εκτός περιοχής και αριστερά. Ο Ρώσσος μέσος ανέλαβε την εκτέλεση, πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.

Ο Παναιτωλικός βρήκε πρώτος γκολ στο 20′ όταν βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά, έγινε η σέντρα, ο Σάστρε αδράνησε με τη μπάλα να φτάνει στον Τορεχόν ο οποίος έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στον Σάστρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 0-1 της ομάδας του Αγρινίου.

Γύρισε το ματς σε δέκα λεπτά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει τα κενά διαστήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με ένα υπέροχο γκολ. Ένας συνδυασμός των παικτών του Λουτσέσκου που άλλαξαν τη μπάλα αρκετές φορές, τη μετέφεραν από τα αριστερά στα δεξιά, με τον Κωνσταντέλια μέσα στην περιοχή να πατάει στον Σάστρε, αυτός έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Σαμάτα ο οποίος με εκπληκτικό τακουνάκι νίκησε τον Καπίνο για το 1-1 στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα στο 29′ με τον Σαμάτα να περνάει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Καπίνο μετά από πάσα του Οζντόεφ. Το τέρμα όμως ακυρώθηκε αφού και μετά την υπόδειξη του VAR διαπιστώθηκε πως ο Οζντόεφ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ έφερε τούμπα το ματς στο 36′ με ένα πανέμορφο γκολ από τον Ζίβκοβιτς με τον Σέρβο να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη ματς. Ο Σάστρε έδωσε στον Σέρβο εξτρέμ ο οποίος μπήκε από τα δεξιά, έκανε μια σέντρα σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Καπίνο, βρήκε στο πόδι του Μαλή και πήγε στα δίχτυα του γκολκίπερ του Παναιτωλικού για την ανατροπή του ΠΑΟΚ από το πρώτο μέρος.

Χωρίς ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να διατηρήσει το υπέρ του 2-1 με καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα κατάφερε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δη μέχρι το τελευταίο 15′.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έκανε κάποια λάθη τα οποία οδήγησαν τον Παναιτωλικό να πάρει μπάλες, να ψάξει σουτ εκτός περιοχής τα οποία όμως δεν απείλησαν τον Κοτάρσκι και το 2-1 περέμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (90′ Βιερϊνία), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (64′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (77′ Μπράντον Τόμας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής (60′ Οικονόμου), Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (46′ Μαυρίας), Ντουάρτε, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Ντίαζ), Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέδρο (74′ Ξενιτίδης).

Πηγή: sport24.gr//Πέτρος Παπαμακάριος

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments