Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα για τα ΜΟΕ Ελλάδας και Τουρκίας συζήτηση για τις Navtex [vid]

Μαρινάκης: Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα για τα ΜΟΕ Ελλάδας και Τουρκίας συζήτηση για τις Navtex [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364466] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Μαρινκάης απάντησε: «Δεν είναι θεσμικά σωστό να κάνουμε το οποιοδήποτε σχόλιο για τις εξελίξεις σε ένα άλλο. Δεν μπορώ να έχω άποψη για το κατασταικό ενός άλλου κόμματος. Τα των υπολοίπων κομμάτων είναι θέματα των υπολοίπων κομμάτων. Εμείς έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε δημοσίευμα της Hurriyet, ότι στην ατζέντα των συζητήσεων στην Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης περιλαμβάνεται οι Navtex. Σημειώνεται πως σήμερα πραγματοποιείται στην Άγκυρα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Οι συνομιλίες αφορούν κατάρτιση δραστηριοτήτων ΜΟΕ έτους 2024, από τον εγκεκριμένο, κοινό, κατάλογο ΜΟΕ, που καταρτίσθηκε το 2010 (πχ οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων, τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ).

Από τα αναγραφόμενα σε μερίδα του τουρκικού Τύπου, σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης, δεν είναι ακριβή όσα δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω πλαίσιο, αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το επεισόδιο με τον θάνατο του Ρομά το Σαββατοκύριακο ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος υπουργός, κ. Οικονόμου εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Είναι μια εν εξελίξει υπόθεση και γίνονται όλες οι ενέργειες από τη Δικαιοσύνη. Είναι γεγονός ότι δεν πρέπει να υπάρχει ψήγμα ρατσισμού. Γίνονται συνεχείς εκπαιδεύσεις για αυτό τον λόγο. Δεν έχουμε ακόμα κάποιο πόρισμα για το περιστατικό. Δεν πρέπει να γίνονται γενικεύσεις. Όταν υπάρχουν τέτοια περιστατικά πρέπει να απομονώνονται». 

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γερμανία και τη συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς: «Ένα από τα θέματα των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη είναι και το ζήτημα της οικονομικής πολιτικής. Η χώρα μας θεωρεί ότι πρέπει να αναθεωρηθούν οι πολιτικές στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στο μεταναστευτικό και επίκεινται σχετικές ανακοινώσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments