Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς “50άρησε” [vid]

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς “50άρησε” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η 50ή νίκη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη Stoiximan Super League ως τεχνικός του Παναθηναϊκού επιτεύχθηκε το βράδυ της Κυριακής (12/11) απέναντι στον προπονητή (Γιάννη Αναστασίου) ο οποίος είχε την αμέσως προηγούμενη, μεγαλύτερη παρουσία στον "πράσινο" πάγκο τα τελευταία χρόνια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέτυχε την 50η του νίκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού και έχει βάλει πλώρη για να φτάσει επιδόσεις ιερών τεράτων των πρασίνων.

Η 50ή νίκη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη Stoiximan Super League ως τεχνικός του Παναθηναϊκού επιτεύχθηκε το βράδυ της Κυριακής (12/11) απέναντι στον προπονητή (Γιάννη Αναστασίου) ο οποίος είχε την αμέσως προηγούμενη, μεγαλύτερη παρουσία στον “πράσινο” πάγκο τα τελευταία χρόνια.

Είναι ακόμη ένα ορόσημο για τον Σέρβο τεχνικό αυτές οι 50 νίκες με το “τριφύλλι”, που ξεκίνησαν να “γράφονται” το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2021 με το εμφατικό 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο και συνεχίζονται στον τρίτο χρόνο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού..

Απ’ το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου και το πολύ σημαντικό διπλό στα Ιωάννινα με 1-0, ο Γιοβάνοβιτς προσπέρασε στις νίκες και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα (42 έχει ο πολύπειρος Πορτογάλος σε 71 ματς), ανέβηκε στην 8η θέση και πλέον απέχει μόλις δύο απ’ τον Αναστασίου, τον οποίο αναμένεται να προσπεράσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο εφικτός στόχος του Γιοβάνοβιτς

Με την εφετινή πλώρη του φτάνει ως την πρώτη 6άδα και τον Χάρι Γκέιμ, ο οποίος βρίσκεται στην 6η θέση όλων των εποχών με 65 νίκες σε 91 αγώνες.

Με την εικόνα που έχει ο εφετινός Παναθηναϊκός, ο συγκεκριμένος στόχος μοιάζει απόλυτα εφικτός για τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος εφόσον επεκτείνει το συμβόλαιό του με το “τριφύλλι” (η διαδικασία των πρώτων συζητήσεων αναμένεται να εκκινήσει κοντά στις γιορτές, με τη διάθεση όλων και τις προϋποθέσεις είναι απόλυτα θετικές), θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει τις επιδόσεις “ιερών τεράτων” του πάγκου του Παναθηναϊκού.

Στην πρώτη θέση με τους πολυνίκεις τεχνικούς του “τριφυλλιού” είναι ο Βασίλης Δανιήλ με 108 νίκες σε 161 αγώνες, τις οποίες βεβαίως έφτασε σε τρεις διαφορετικές θητείες στον “πράσινο” πάγκο.

Ακολουθεί ο σπουδαίος Στέφαν Μπόμπεκ, ο προπονητής του αήττητου πρωταθλήματος του 1964, ο οποίος μέτρησε 95 νίκες σε 150 ματς, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο μοναδικός Φέρεντς Πούσκας, ο τεχνικός και τεράστιος ποδοσφαιράνθρωπος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, ο οποίος είχε επί μία 4ετία τα ηνία του “τριφυλλιού” (1970-1974) και μέτρησε 89 νίκες σε 136 ματς πρωταθλήματος.

Στην 4η θέση με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του Παναθηναϊκού επί Α’ Εθνικής/Super League είναι ο Λάκης Πετρόπουλος (κι αυτός σε τρεις διαφορετικές θητείες) με 86 νίκες σε 143 αγώνες, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα (τρεις θητείες) με 70 νίκες σε 97 αγώνες και το εντυπωσιακό ποσοστό που αγγίζει το 72,2%.

Πηγή: sport24.gr//Κώστας Γουλής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments