Πολιτική

Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα μηνύματα Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο πρώην πρωθυπουργός «εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε τη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση όσο και ενόψει των ευρωεκλογών».

Για τον Αλ. Τσίπρα, ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ό,τι κι αν συμβεί στο εσωτερικό του δεν πρέπει να διαταράξει στο ελάχιστο  το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει το δεύτερο κόμμα στη Βουλή.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε πως δεν έχει τη διάθεση να αναμιχθεί στα εσωτερικά της Κουμουνδούρου, αλλά εξέφρασε απορία για το εάν το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν συμβαίνει συχνά να λένε το ίδιο πράγμα ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας, αλλά με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Προφανώς αυτό συμβαίνει μόνο όταν αναφέρονται σε θέματα που μπορούν να λυθούν με την κοινή λογική. Και αυτό δείχνει ότι το διακύβευμα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι αν μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η παγίδα είναι εντοπίσιμη σε δύο επίπεδα: Αριθμητικό-κοινοβουλευτικό και πολιτικό-δημοσκοπικό.

Από τη μία πλευρά, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποκτήσει πρόσφατα δυναμική ως ηγέτης, την οποία έχει περιορίσει δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε όσους τον αντιπολιτεύονται. Από την άλλη περιορίζει την ανεξαρτησία των βουλευτών που εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσουν τη γραμμή Τσακαλώτου-Πέρκα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Τσίπρας αναφέρεται και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος, υπονοώντας σαφώς ότι όσοι αποχωρούν από το κόμμα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους. Άλλωστε, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τον οποίο συναντήθηκε την προηγούμενη ημέρα, το έκανε. Και σε περίπτωση αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, υπάρχει και το πολιτικό – δημοσκοπικό πεδίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Κασσελάκη πρέπει να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στις μετρήσεις κοινής γνώμης και να αναδειχθεί τουλάχιστον δεύτερη δύναμη στις ερχόμενες ευρωεκλογές, κάτι που δεν είναι προεξοφλημένο μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και το κόμμα του κ. Πέτρου Κόκκαλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments