Διεθνή

WP: Πώς κατέρρευσε το «Σιδερένιο Τείχος» του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

WP: Πώς κατέρρευσε το «Σιδερένιο Τείχος» του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Τις προετοιμασίες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και τις ενέργειες που οδήγησαν στην «κατάρρευση» του αμυντικού «Σιδερένιου Τείχους» στη Γάζα, αποκαλύπτει η Washington Post.

Τις προετοιμασίες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και τις ενέργειες που οδήγησαν στην «κατάρρευση» του αμυντικού «Σιδερένιου Τείχους» στη Γάζα, αποκαλύπτει η Washington Post.

Τις προετοιμασίες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και τις ενέργειες που οδήγησαν στην «κατάρρευση» του αμυντικού «Σιδερένιου Τείχους» στη Γάζα, αποκαλύπτει η Washington Post.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον Δεκέμβριο του 2021,  ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι μια αναβάθμιση υψηλής τεχνολογίας στο φράγμα που περιβάλλει εδώ και καιρό τη Λωρίδα της Γάζας θα προστατεύσει τους κατοίκους του Ισραήλ από την απειλή βίας, αναφέρει

«Τόσο υπόγειο όσο και υπερυψωμένο, με προηγμένα μέτρα, που θα εμποδίζει την είσοδο στο Ισραήλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωνε με περηφάνια ο ταξίαρχος Εράν Οφίρ, ο οποίος ηγήθηκε του έργου, σε δηλώσεις του προς τις κοινότητες που βρίσκονται στο βεληνεκές των ρουκετών της Χαμάς. Η αναβάθμιση κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Αλλά σε αυτό το βίντεο της Washington Post με γλαφυρό τρόπο φαίνεται πώς στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τα τρωτά σημεία που δημιουργήθηκαν από την εξάρτηση του Ισραήλ από την τεχνολογία στο «Σιδηρούν Τείχος» για να πραγματοποιήσει την πιο θανατηφόρα μεμονωμένη επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ.

Το βίντεο περιγράφει λεπτομερώς πώς οι τρομοκράτες της Χαμάς εξουδετέρωσαν κάμερες μεγάλης εμβέλειας, εξελιγμένους αισθητήρες και όπλα τηλεχειρισμού – μια τακτική γνωστή στο εσωτερικό της ομάδας ως «σχέδιο τύφλωσης», για να παραβιάσουν το υψηλής τεχνολογίας.

Η WP ανακατασκεύασε την επίθεση αναλύοντας εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων που τραβήχτηκαν στις 7 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών από τρομοκράτες της Χαμάς.

«Εξετάσαμε τα βίντεο και τον ήχο που καταγράφηκε στις κάμερες που φορούσαν οι ένοπλοι. Εξετάσαμε υλικό από τις ισραηλινές κάμερες ασφαλείας και καταγράφηκαν μαρτυρίες από κατοίκους. Εξετάσαμε επίσης χάρτες και έγγραφα σχεδιασμού που ανακτήθηκαν από σκοτωμένους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρει και συνεχίζει:

«Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα μας, βρέθηκε υλικό που δείχνει 14 ξεχωριστές παραβιάσεις του φράγματος. Συγκρίνοντας το υλικό με χάρτες, δορυφορικές εικόνες και άλλα δεδομένα, οι δημοσιογράφοι εντόπισαν πού έγιναν οι παραβιάσεις – από το πέρασμα Ερέζ στο βορρά έως το κιμπούτς Κερέμ Σαλόμ στο νότο. Το Ισραήλ δήλωσε ότι υπήρξαν συνολικά περίπου 30 παραβιάσεις»

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την έναρξη της επίθεσης έδειξαν ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς εκπαιδεύονταν επί μήνες στις τακτικές που χρησιμοποίησε για να παραβιάσουν τον φράχτη.

Ωστόσο, η ασφάλεια του Ισραήλ δεν εκτίμησε σωστά τις προθέσεις της Χαμάς, σύμφωνα με τους αναλυτές. Οι αξιωματούχοι πίστευαν ότι η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ελέγχει την κυβέρνηση της Γάζας, δεν ήθελε πόλεμο. Ο στρατός του Ισραήλ είχε πρόσφατα στρέψει μεγάλο μέρος της προσοχής του -και μετατόπισε ορισμένα από τα στρατεύματά του- προς τις ταραχές στη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments