Αθλητισμός

ΑΕΚ: Πόσο έχουν ανταποκριθεί οι προσθήκες του καλοκαιριού

ΑΕΚ: Πόσο έχουν ανταποκριθεί οι προσθήκες του καλοκαιριού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Μπορούμε να εστιάζουμε σε νούμερα, να διαπιστώνουμε προβλήματα που προκύπτουν από αυτά, όπως η αποτελεσματικότητα για την ΑΕΚ που βρίσκεται πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές στη δημιουργία γκολ

Μια ακόμη διακοπή πρωταθλήματος, τούτη τη φορά τέσσερις μήνες έπειτα από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, με αποτέλεσμα να ‘χουμε μια σημαντική εικόνα για όλους και όλα στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Μπορούμε να εστιάζουμε σε νούμερα, να διαπιστώνουμε προβλήματα που προκύπτουν από αυτά, όπως η αποτελεσματικότητα για την ΑΕΚ που βρίσκεται πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές στη δημιουργία γκολ (στη σχετική κατηγορία με τα προσδοκόμενα γκολ) και όμως δεν παίρνει αυτό που αξίζει στα περισσότερα ματς, αν εξαιρέσουμε αυτό με την Λαμία, το μοναδικό που είχε αποτελεσματικότητα η Ένωση αν και πάλι χάθηκαν ευκαιρίες… Εννοείται πως δεν μπαίνουν όλα!

Όμως υπάρχει πλέον και η δυνατότητα να αξιολογήσουμε τους …νεοσύλλεκτους, εννοώ κάποια από τα νέα πρόσωπα που υπάρχουν στους νταμπλούχους, όχι από την περσινή ομάδα, αλλά αυτούς που ήρθαν για να ενισχύσουν την ΑΕΚ, να αναβαθμίσουν θέσεις, ακόμη και για να εξελιχθούν και να αποτελέσουν σημαντική προοπτική για το άμεσο μέλλον της ομάδας, όπως για παράδειγμα ισχύει με τον Πήλιο, τον 23χρονο (σύντομα) Έλληνα αριστερό μπακ του Δικέφαλου, ο οποίος σιγά – σιγά κερδίζει θέση στην πρώτη ομάδα (με σκοπό κάποτε και μόνιμα στην 11άδα, στο μέλλον επαναλαμβάνω). Δεν είναι πάντως πολλά τα νέα πρόσωπα, μόλις τέσσερα που υπολογίζονται στην πρώτη ομάδα: Πόνσε, Πισάρο, Κάλενς και φυσικά ο Πήλιος όπως προαναφέραμε…

Αφού αναφέρθηκα ήδη στον 23χρονο Έλληνα ακραίο αμυντικό ας συνεχίσω με αυτόν για να κλείσουμε τον δικό του φάκελο! Δείχνει να εκμεταλλεύεται σε σημαντικό βαθμό τη δουλειά που κάνει με τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του, εδώ και μήνες, από την αρχή της προετοιμασίας των νταμπλούχων, έως σήμερα. Είναι πασιφανές ότι ο Πελάδο τον προετοίμαζε και δούλευε πλην των άλλων και το κομμάτι της αυτοπεποίθησης, όπως και το κύριο πρόβλημα που παρουσίαζε πριν τον δούμε να μπαίνει αλλαγή στην Καισαριανή με την Κηφισιά, την ένταση, τον ήθελε (και δικαιολογημένα) περισσότερο aggressive, επιθετικός κοινώς πάνω στην μπάλα, στο μαρκάρισμα, στη ταχύτητα με την οποία θα βγει ψηλά είτε να εκδηλώσει επίθεση, είτε να μαρκάρει να κλέψει μπάλα!

Καλά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή με προοπτική να εξελιχθεί κι άλλο και να παίξει ακόμη και σύντομα βασικός, όταν γράφω προοπτική δεν εννοώ σε δυο χρόνια, αλλά φέτος και στους επόμενους δυο μήνες! Μιας και ξεκίνησα με την άμυνα και τον αριστερό μπακ ας συνεχίσω με την πίσω ζώνη και τον Άλεξ Κάλενς… Ο διεθνής Περουβιανός κεντρικός αμυντικός ήρθε στα… χασομέρια της μεταγραφικής περιόδου για να προκαλέσει την αναβάθμιση στα στόπερ της ΑΕΚ στη θέση του Γιώργου Τζαβέλλα. Κάτι δύσκολο αν κρίνουμε από την αρκετά καλή σεζόν που έκανε πέρυσι με την κιτρινόμαυρη φανέλα ο διεθνής στόπερ του Ατρομήτου.

Ο Πόνσε προσαρμόστηκε, ο Πισάρο που …χρωστάει!

Ωστόσο ο Κάλενς ανταποκρίνεται και μάλιστα με το… καλημέρα! Μπήκε απ’ ευθείας στα βαθιά και κολύμπησε με τεράστια ευκολία παρά το γεγονός ότι πριν τη συμμετοχή του στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν είχε γράψει καμία επίσημη συμμετοχή… Εκρηκτικός, δυνατός στα μαρκαρίσματα, με καλό αριστερό πόδι (δύσκολο να βρεις καλό αριστεροπόδαρο στόπερ), με δύναμη, καλή ταχύτητα και ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, η ΑΕΚ μοιάζει να πέτυχε την αναβάθμιση που επιθυμούσε στο κέντρο της άμυνάς της όπου εννοείται πως παραμένουν και οι Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου, μάλλον οι καλύτερες επιλογές σε ρόστερ ελληνικής ομάδας για το κέντρο της άμυνας.

Πηγή: enwsi.gr//Γιώργος Τσακίρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments